Det har blivit allt tuffare för de kristna i Ryssland. Religionslagarna stramas åt, missionsarbetet försvåras och den protestantiska tron målas ut som anti-rysk. De kristna i landet behöver vårt stöd.

Det är dags för oss alla att be en bön, hoppa i vattnet och berätta att vi #badförryssland.


Var med du också!

Vare sig du badar utomhus, i badkar eller tar ett fotbad kan du genom dina sociala medier uppmärksamma situationen för de kristna i Ryssland. Tagga ett inlägg på Instagram med #badförryssland så syns ditt inlägg längre ned på denna kampanjsida om du publicerar det officiellt.

blog-grid

Rysslands kristna under press Religionsfriheten sätts ur spel i Ryssland, är Sovjetperiodens förtryck på väg tillbaka? Det frågar sig Nils-Erik Engström och Magnus Lindeman från Ljus i Öster. Situationen för troende i Ryssland har radikalt förändrats. Deras möjligheter att verka har begränsats mycket kraftigt. Strafförelägganden kan utd...

Fortsätt läsa
blog-grid

”Det pågår en systematisk och medveten diskriminering” Anatoly Pchelintsev är en av Rysslands främsta advokater för mänskliga rättigheter. Nu berättar han om vad landets nya antiterrorlag inneburit för religionsfriheten. – Om myndigheterna vill ställa en person inför rätta kan de alltid hitta ett sätt att göra det. Anatoly Pcheli...

Fortsätt läsa

Bad för byn – blev fälld för mission En rysk pastor från den karismatiska pingströrelsen ”Ny generation” i Ryssland blev fälld för otillåten missionsaktivitet när han bad om Guds välsignelse över en by i delrepubliken Marij El. Den 30...

Fortsätt läsa

Ledare för kvinnoarbete greps Ukrainska medborgare behöver inte söka visum i Ryssland. Trots det greps och bötfälldes en ukrainsk kvinna, som är ledare för kyrkans kvinnoarbete, för att hon saknade religiöst missionsvisum. Natalia, som ursprungli...

Fortsätt läsa

Gratulerade kyrka – blev bötfällda Två amerikanska medborgare blev nyligen dömda till böter för olagliga missionsaktiviteter efter att ha besökt en gudstjänst i en rysk pingstkyrka. Tre amerikanska medborgare var i september på besök i staden ...

Fortsätt läsa

Bön för våra förföljda trossyskon i Ryssland och över hela världen

Vår fader, som är i himlen, du som är oss så nära, men samtidigt har all makt i himmel och på jord. Tack för att vi får vara dina barn.

Etablera ditt styre i våra liv och i vår omvärld. Låt din goda vilja ske på jorden, på samma sätt som den sker i himlen, både i våra liv, i Ryssland och i övriga världen. Du som vet vad som finns i mörkret, uppenbara det som är fördolt.

Vi ber för alla kristna syskon som utsätts för, och lider under förföljelse för sin tros skull. Fyll deras dagliga behov, och tänk speciellt på de familjer där någon sitter i fängelse. Vi ber om fångnas frihet och upprättelse för förtryckta.

Vi ber specifikt för våra trossyskon i Ryssland som lever under begränsningar genom de nya lagar som stiftats. Göm dem under dina vingar, beskydda och bevara dem under din allsmäktiga hand. Dra dem nära dig så att de hör din röst och får kraft, vägledning och vishet från dig mitt i en svår situation.

Trösta dem som vacklar. Uppmuntra de modlösa. Bevara och stärk dem i tron och hjälp dem att älska och förlåta, inte bara sig själva och varandra, utan också sina fiender.
Ge dem kraft att frimodigt stå upp för ditt namn och fortsätta predika ditt ord mitt under förföljelse, och låt tecken och under ske i Jesu namn. Öppna dörrar för ditt folk i Ryssland som ingen kan stänga, låt rätten flöda fram.

Ena och inspirera ditt folk till kreativitet och nya vägar, och låt din församling växa i tro, kärlek och kraft, såväl som i antal.

Bygg upp din församling i Ryssland. Låt ditt namn bli ärat genom det de går igenom, och hjälp oss att vara det stöd för dem som de behöver. Befria dem från den onde och bevara dem ifrån prövningar som de inte orkar bära. Ge dem tålamod och uthållighet att vara orubbliga i tron på dig.

Tack för att inget kan skilja dina barn från din kärlek. Varken nöd eller ångest, förföljelse eller svält, nakenhet, fara eller svärd. Du är densamme och makten och äran är din, i går, i dag och i evighet.

Amen

Jag bad för Ryssland

Fyll i formuläret och/eller tagga dig själv i sociala medier för att visa att du är med och ber för Ryssland denna vecka.

Ditt namn

Din epost

Bostadsort

Ja, jag vill ha nyhetsbrev från Ljus i Öster (Om du redan prenumererar, lämna rutan tom)