BALKAN (OCH TURKIET)

De forna öststaterna Rumänien och Bulgarien, samt de nya staterna i forna Jugoslavien, innefattar några av de fattigaste områdena i Europa. I forna Jugoslavien är den evangeliska kristenheten mycket svag, medan den i Rumänien hör till de starkaste i Europa. Rumänien är idag ett land som skickar ut missionärer till många andra länder.

I ex-Jugoslavien lever man fortfarande med djupa sår efter konflikterna när Jugoslavien föll samman. Här finner man ortodoxt kristna, katoliker och muslimer. Just nu understödjer vi omkring 15 arbetare på Balkan och i Turkiet.Vi har tillsammans med partners i Ukraina, Ryssland och Vitryssland påbörjat en missionssatsning i framförallt Serbien, Bosnien och Montenegro. Vi har också haft evangelisationsteam i Montenegro med ungdomar från olika delar av världen. I Rumänien och Bulgarien ligger fokuset på marginaliserade romska och turkbulgariska grupper med stora sociala behov, medan det i Turkiet är centrerat kring den kristna dygnetrunt-satellitkanalen Kanal Hayat som vi är med och driver.

SAMMANFATTNING:

- Stödjer ett 15-tal nationella arbetare
- Arbetet i Rumänien och Bulgarien fokuserat på marginaliserade romska och turkbulgariska grupper
- I samarbete med våra partners i Ukraina, Vitryssland och Ryssland satsar vi på mission av framförallt forna Jugoslavien
- Sänder korttids-team på evangelisationsresor till delar av forna Jugoslavien
- I Turkiet stödjer vi den kristna teve-kanalen Kanal Hayat samt uppföljningsteam

​MER OM OSS

Ljus i Öster har funnits sedan början av förra seklet. Mannen som startade rörelsen var en äventyrlig pionjär och så har det fortsatt.


Tidningen Ljus i Öster utkommer åtta gånger per år och övriga månader kommer ett nyhetsbrev. Du kan läsa tidningen online här!

Vi åker regelbundet ut till församlingar och berättar om vårt arbete. Vill ni har besök av oss är det bara att ni hör av er.

FÖLJ VÅRT ARBETE


​GE EN GÅVA

  • 2017-11-20