november 16

Ett mirakulöst ingripande

Berättelser

0  comments

shaney-close-up_mindremattnad

Ett mirakulöst ingripande

Alexander ”Shawney” Ballog trodde inte på Gud. Hans fru var kristen och brukade samla andra romer för gudstjänst i deras hus, men Shawney var ointresserad av samlingarna – tills den dag då något otroligt inträffade.

Det är varmt och trångt där vi sitter i det ena av de två rummen som det mintgröna, lilla huset inrymmer. Shawney har bott i byn Holmok med sin familj sedan deras gamla hus förstördes i en översvämning.
Han växte upp med två musicerande föräldrar som hade svårt att få ekonomin att gå ihop. Shawney började tidigt att stjäla saker och han lärde sig att framställa droger på vallmofrö som han sålde i grannskapet. Han var ung när han gifte sig. I dag erkänner han själv att han inte var en särskilt bra pappa eller make under de första åren.

Shawney tecknar ivrigt med händerna när han berättar om den där speciella kvällen för snart 20 år sedan. Doktorn hade gett besked om att deras 2-årige son Robi skulle komma att dö och att det inte fanns något mer att göra. De hade åkt hem med sonen från sjukhuset för att vårda honom bäst de kunde den lilla tid han hade kvar att leva. Samma kväll var det dags för gudstjänst i familjen Ballogs hem. Medan böneropen ekade i ena rummet låg sonen i smärtor i det andra rummet. När paret Ballog såg sitt barn i smärtor trodde de att han var på väg att dö redan samma kväll som han kom hem från sjukhuset. Mitt under bönen togs Robi in i rummet där gudstjänsten firades. Pastor Josef tog barnet i sin famn och började be. Shawney stod lite vid sidan av och tittade skeptiskt på det som pågick, men snart vändes tvivlet till tro. Mitt framför hans ögon kunde han se hur sonen blev bättre och bättre och där och då bestämde han sig. Från och med nu skulle han följa Jesus och tjäna Gud. Trots att Shawney varken kunde läsa eller skriva, lyssnade han noga när andra läste Bibeln. I dag är han en av dem som predikar i församlingen.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Gud – en kärleksfull pappa

Gud – en kärleksfull pappa

Bibeln – världens mest klassiska bok

Bibeln – världens mest klassiska bok

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet