november 4

2020 – Ett digitalt missionsår

Blogg

0  comments

Från Mongoliet till Turkiet går församlingarna online, precis som i 
Sverige. Digitala bibelskolor, gudstjänster, konfirmationsundervisning och bönemöten når fler än någonsin, och även nya regioner.
 
– En del får höra Guds ord för första gången i sitt liv, säger Konstantin från Ryssland.

En lokal arbetare i en rysk delrepublik berättar att hela familjen har blivit ett litet produktionsteam. 

– Gud öppnar nya dörrar, sådana som varit stängda eller oupptäckta tills nu. Vår familj har startat YouTube-kanaler för att nå de lokala folkgrupperna. Vi har en kanal med klipp där min fru sjunger egenskrivna sånger och jag har en annan kanal med barnprogram om Jesus. Fyra av våra barn hjälper oss aktivt med film, design och organisering.

Behoven är fortsatt stora och många av våra lokala hjältar i öster hjälper äldre, sjuka och familjer. De tillverkar ansiktsmasker och mängder av matpaket har delats ut. Otroliga insatser görs, med små medel och med Jesu kärlek som drivkraft. Evangelistiska hemsidor skapas, instagram-konton som erbjuder hjälp startas och affischer med hoppfulla budskap hängs ut.

– Under den här tiden har Gud verkligen uppmuntrat oss. Han gav oss psalm 46:1: ”Gud är vår tillflykt och styrka, en hjälp i nöden, väl beprövad”, berättar vår lokala medarbetare i Mongoliet.

De senaste tre månaderna har känts som tre år, berättar vår partner som leder Kanal Hayat i Turkiet, och som mitt i dramatiska tider kämpat med hemskolning, Zoom och restriktioner. Folk söker verkligen Jesus nu, poängterar han. Och Emre, också i Turkiet, berättar att karantänen gett nya uppenbarelser i Guds ord.

– Det är fantastiskt att Paulus, under sin fängelsetid, försökte
 uppmuntra sina bröder och systrar som var fria.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor