januari 31

”Afghanistan har krossat mig”

Blogg

0  comments

Erin är som en trygg famn för de hårt drabbade afghanerna och visar vägen till en kärleksfull Gud. 

”Det finns så många sätt att dela evangeliet på. Ytterst sett handlar det om att vara äkta. Då förstår människorna runt omkring att man är kristen och har något verkligt i sitt liv.” 

Det säger Erin, en av våra lokala hjältar som jobbar i Afghanistan. Hon lever nära människorna i det landet som lider under talibanregimens förtryck och mitt i konflikter och fattigdomen är hon en trygghet för många. Landet räknas som nästan helt onått, Erin säger att det kan finnas omkring 10 000 troende. Nu är det ännu färre missionärer i landet än tidigare, men hon fortsätter med att dela evangeliet. 

Vid ett tillfälle kom en man till henne med sin far som hade fått en psykisk sjukdom. Erin var ett stöd för hela familjen och blev efter ett tag vän med den ena systern. Systern kunde inte läsa eller skriva, men började lyssna på Bibeln och ta emot Guds helande i sitt liv. Så småningom kom hon till tro på Jesus. 

Det var så vackert att se. Jag hjälpte dem att hitta en bättre plats att bo på. Det är genom de goda gärningarna som man kan visa människor vem vi tror på och som öppnar upp för att dela evangeliet. Genom de goda gärningarna blir deras hjärtan vidrörda och det börjar hända saker i deras liv”, berättar Erin. 

Systern som kom till tro hade haft ett tufft liv. Hon förlorade sin mamma när talibanerna tog över makten förra gången. Familjen var på flykt upp till bergen och under den påfrestande resan dog mamman. Där begravde de henne och innan hon dog sa hon till sin man: ”Ta väl hand om barnen.” Men pappan valde ändå att gifta bort dottern till en äldre man när hon bara var tio år gammal. Hon försökte rymma flera gånger, men lyckades inte, och bitterheten mot pappan växte för varje dag. Samtidigt kunde hon inte förstå varför mamman hade lämnat dem. Dessutom gifte hennes pappa om sig och fick ett nytt barn som hon var tvungen att ta hand om. Det gjorde hennes situation ännu svårare. När hon sedan mötte Gud som helade hennes hjärta, kunde hon släppa bitterheten mot sina föräldrar och överlämna hela sitt liv till Gud. 

Det är inte många personer som Erin har sett komma till tro under sin tid i Afghanistan, men de tillfällen då hon har sett personer komma till tro har varit de vackraste erfarenheterna någonsin. Hon har också en speciell plats i hjärtat för barnen i Afghanistan. Det finns enorma sociala behov i landet, exempelvis brist på mat och mediciner. 

”Jag har fått tag på Guds hjärta för Afghanistan och folket här. Ibland förstår jag inte ens mig själv. Jag skulle vilja säga att det handlar om en kallelse, men det är inte alltid lätt att se all nöd när man kan göra så lite skillnad. Afghanistan har krossat mig många gånger. Det är mycket som jag inte förstår och jag har förändrats mycket, på ett bra sätt, för att jag är med i något som är större än mig själv och det är en förmån att jobba för Guds rike”, säger Erin. 

Hon berättar att det inte bara handlar om att Gud använder henne för att nå afghanerna utan också om att hon själv får så mycket tillbaka. Att inse hur sårbart livet är och att det jordiska inte varar för evigt, ger henne andra prioriteringar i livet. Det blir tydligare vad som verkligen betyder något och relationen till Gud fördjupas också. Hon säger: 

”De hemligheter jag har med Gud kan ingen ta ifrån mig och det gör mig upprymd.”

Erin är närvarande i vardagen bland det afghanska folket och är ett levande vittnesbörd för Guds kärlek genom sina goda gärningar. Hon har blivit som en trygg famn för de som vill gråta och behöver stöd. 

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl.

Vill du ge en gåva till Erins arbete? Swisha valfri gåva till 900 36 25, märk med ”Erin”.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor