januari 31

Allt förändrades när Elmira fick se vad Gud ser

Blogg, Lokala hjältar

0  comments

*kvinnan på bilden har inget med artikeln att göra


Elmira hatade sig själv under lång tid, tills hon upptäckte hur Gud ser på henne. Då förändrades allt.

Elmira kämpade med svåra frågor. Hon försökte vara en god människa och hjälpa andra, men blev uppskakad av verklighetens grymhet. Som barn upplevde hon livet i centralasien och uppväxten som något gott och positivt, hon har alltid gillat humor och var ofta glad. Av hela sitt hjärta försökte hon hitta på sätt att göra gott för andra. Det medförde också att hon oroade sig för människorna runt omkring henne, hon tog andras problem på allvar och bar dem i sitt hjärta. Elmira berättar att under hela hennes uppväxt hade hon en princip hon levde efter: ”Jag kommer alltid att vara god mot alla jag möter och stötta dem som känner sig svaga eller är ledsna, även om det kommer att göra ont och medföra smärta in i mitt eget liv.” 

Hon märkte dock att det blev tungt att leva på det sättet, eftersom det var mycket som krossade hennes hjärta. Elmira pratar om att nästan alla i hennes släkt är skilda och barnen har ingen närvarande pappa. Hennes egna föräldrar separerade för att hennes pappa misshandlade hennes mamma. För Elmira och hennes lillasyster blev mamman allt i världen, den enda fasta punkten. Hon berättar att det var många svåra frågor som hon inte kunde sluta tänka på: ”Varför finns det så mycket smärta i världen? Varför slår min kusin mig? Varför misshandlar män sina fruar, till och med när barnen ser på? Varför svarar människor med ondska när man behandlar dem med godhet?”

Hennes mamma kände en person som var med i ett rehabiliteringsprogram i en kyrka och en dag följde hon med dit. Hon berättade för samtalsgruppen om hur hennes självkänsla var på botten. Under lång tid kunde hon inte acceptera sig själv och kände till och med avsky för vem hon var och hur hon såg ut. ”Jag förlorade mig själv helt när jag hela tiden bara tog hand om andra”, säger hon. 

Efter en tid, genom att gå till kyrkan varje vecka, började hon sakta se på sig själv så som Gud ser på henne. Vid 16-års ålder tog Elmira ett medvetet beslut att ta emot Jesus i sitt hjärta. Det mest fascinerande för henne var upptäckten av hur Gud ser på henne och att det är det viktigaste. Den insikten förändrade hur hon såg på sig själv och hjälpte henne att bli den kvinna hon är idag.

”Jag såg hur Gud förändrade mitt liv och insåg hur mycket Han älskar mig. Jesus accepterade mig så som jag var och Han var redo att ändra mitt liv totalt!”, säger hon. 

Just nu är Elmira en av Ljus i Östers lokala missionärer i Centralasien. Hon är en av ledarna i församlingen, leder en hemgrupp, är med i lovsångsteamet och medverkar i flera olika projekt i kyrkan. 

”Gud har förändrat mig och mitt liv radikalt. Han uppenbarade sig själv för mig och jag lär mig hela tiden mer om vem Han är. Jag har tillägnat mitt liv för att nå unga som desperat behöver Gud. Tack vare gåvor som Gud har gett mig, och mina egna erfarenheter, kan jag tjäna unga människor som kan vara svåra att förstå. Det är med hjälp av nåd och vishet från Gud, som jag kan förstå dem på ett sätt som inte många kan.”

Elmira vill se unga människor ge sina liv till Kristus. Hon längtar efter att deras hjärtan ska bli fyllda med Hans kärlek och att de sedan går ut i världen med Guds Ord. Alla har rätt att få möta Guds kärleksfulla blick och se den levande Guden. 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor