oktober 25

Bad för byn – blev fälld för mission

Okategoriserade

0  comments

Bad för byn – blev fälld för mission

En rysk pastor från den karismatiska pingströrelsen ”Ny generation” i Ryssland blev fälld för otillåten missionsaktivitet när han bad om Guds välsignelse över en by i delrepubliken Marij El.

Den 30 juli anordnades en årlig byfest i Marie-Sholner, i delrepubliken Marij El som ligger cirka 50 mil öster om Moskva. Borgmästaren ansvarade för festen och bjöd in en kristen grupp från rörelsen ”Ny generation” som gjorde en typ av improvisationskonsert på scenen.

Därefter gick pastorn i gruppen upp på scen och talade allmänt om tro på Gud. Största delen av talet handlade dock om alkoholmissbruk och pastorn berömde borgmästaren som blivit fri från sina alkoholproblem och som nu hade varit nykter i över 10 år. Innan han avslutade bad han även en bön om välsignelse över människorna som bodde i byn.

I publiken satt poliser som filmade hela tillställningen. Några dagar senare lämnades en skriftlig anmälan in gentemot pastorn. Det största problemet var enligt myndigheterna att han hade bett välsignelsen över byborna. Den 31 augusti dömdes han till böter på 5000 rubel (cirka 700 kronor) för illegal missionsaktivitet.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Med Guds hjärta för Turkiet

Med Guds hjärta för Turkiet

”Hellre en ko i Sverige än en människa i Sudan”

”Hellre en ko i Sverige än en människa i Sudan”

Mitt framför deras ögon

Mitt framför deras ögon