juli 28

Bad för helande – muslimsk familj omvänd

Blogg

0  comments

Vladica Idic

Bad för helande – muslimsk familj omvänd

Hans mammas helande ledde honom till tron på Jesus. Några år senare fick Vladica Idic, som i dag är en av Ljus i Östers missionärer, själv be för ett helande som förändrade en hel muslimsk familj.

Som tonåring och enda barn i familjen, blir mammans plötsliga sjukdomsfall ett hårt slag för Vladica. Hon kan inte ta sig ur sängen och det dröjer två och ett halvt år innan räddningen kommer till huset genom två äldre, kristna kvinnor.

– De älskade Gud och tjänade honom med hela sitt hjärta. I samma ögonblick som de började be, reste sig mamma ur sängen. Jag såg det med egna ögon, men jag förstod inte vad det var och jag kände inte till Guds ord.

Vladica beskriver hur det händer något den kvällen, hur han möter Gud. Som romsk tonåring ser han på sig själv som en liten människa som lever under fattiga omständigheter. Gud berättar för honom att han ser annorlunda på saken.

– Han sa: ”Du som inte anser dig vara något, kom och var tillsammans med mig. Lär känna mig, jag ska dela mitt hjärta med dig”.

Han bestämmer sig för att ge resten av sitt liv till att visa på Jesu kärlek för andra. Vladica ger sig genast ut på gatorna och samlar ungdomar för att berätta om sin nyvunna skatt. Människor kommer till tro och efter ett tag blir han ungdomsledare i kyrkan. Livet rullar på, men så en dag känner Vladica att det är dags för något nytt. Han frågar Gud vad han vill med hans liv.

– Gud sa att han såg att jag blivit vuxen och att han ville sända mig vidare till andra ställen. Det ledde till att vi startade församlingar bland muslimer. Det gick bra och omkring 20 människor döptes under de första åren.

Vladica får snart smeknamnet ”Bibelns man” och blir känd på gatorna i staden.

En kväll kör en muslim vid namn Muharem fram med sin bil till Vladica, vevar ner rutan och ber att han ska möta upp honom på ett fik för att prata. Muharem är känd för sin kriminalitet och hans farbror är ledare i en moské.

– Det brann i mitt hjärta. Människor som kände till honom varnade mig och min fru var rädd, men jag tänkte att om han slår mig eller skickar mig till Herren är det en ära.

Vladica tackar ja. Det visar sig att Muharems dotter har leukemi. Han har inte hittat någon hjälp inom islam och när han hör om ”Bibelns man” vill han dela sina behov med honom.

Dagen efter samtalet samlas de i mannens hem tillsammans med hela hans familj.

– Jag såg att hans hjärta var god jord för Guds ord och han sa att om Gud kan beröra min dotter så garanterar jag att hela min familj lämnar islam och blir kristna.

Vladica och hans fru ber en kort bön för flickan: ”Gud, du har kraften, var barmhärtig”. Sedan åker de hem. Tidigt nästa morgon ringer telefonen och Muharem berättar att dottern har blivit frisk. Vladica och hans fru åker genast dit, där även Muharems åtta systrar med sina barn väntar.

– Han sa: ”Broder, berätta om din Gud. Berätta om den kraften. Min dotter blev frisk.” Då kom Guds närvaro över alla. Vi ledde dem i överlåtelsebönen och hela familjen tog emot Jesus.

I dag arbetar Vladica som församlingsplanterare och ledartränare bland romer i Serbien. Hans hjärta brinner för den unga generationen.

– Vi ger unga människor hopp i Gud och hjälper dem att komma in i samhället. Jag vill utrusta dem och sända dem till andra städer för att plantera kyrkor.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor