BÖNERESA 2023

Nu har ansökan till Ljus i Östers, BÖNERESA 2023, öppnat!

September 2023 anordnar vi en resa för dig som vill resa till ett onått folk, för att på plats be för folket och missionärerna som arbetar bland dem. 

För vi tror att våra böner gör skillnad och att din närvaro skulle betydda mycket för några av de som just nu kämpar för att sprida evangeliet i Centralasien. Du reser tillsammans med ett team, ledda av Ljus i Öster direktor, Thomas Lahti, tidigare missionärer i området. Thomas känner kulturen väl och du kommer att få möjligheten att möta den församling han var med och startade då, och vars missionärer Ljus i Öster stöttar idag. 

Vi tror att själva resan kommer att betyda mycket för dig. Du kommer få möta lokala kristna, uppmuntra och be för dem på plats, mitt i deras vardag.  

Vi tror att detta kan intressera många, så därför vill jag uppmuntra dig att ansöka redan nu!

Ålder: 16 - 99 år

Preliminär avresa: 21-25 September 2023 

Preliminär destination: Tadjikistan, Centralasien

Preliminär kostnad: 9000-10 000 kr (avgörs till stor del av priset på flygbiljetter) 


Missionspodden

Missionspoddenn är en ambitiös dramapodd, i stil med P3 Historia, och beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär.

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina äventyr. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett mäktigt sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 


Ljus i Öster stödjer drygt  200 lokala missionärer runt om i världen.
Här kan du läsa om några av dem: