februari 28

Deprimerad muslim blev frälst

Blogg

0  comments

Muchtar studerade Koranen, läste namazböner och utförde muslimska ceremonier. Han ville behaga Gud. 

Detta gav honom emellertid ingen tillfredsställelse utan i stället var han orolig och deprimerad.

– Det enda som intresserade mig var musik. Jag ville lära mig att spela rubab, ett luta-liknande instrument. Men de lärare jag träffade verkade mest intresserade av få bra betalt av mig, berättar Muchtar.

Han blev besviken på det mesta och isolerade sig allt mer i sin depression. För att hjälpa honom letade hans far rätt på en ny musiklärare.

– Folk sa att han var en duktig lärare och en god människa, dessutom var han mycket billigare än de andra lärarna. Men jag var misstänksam och gick dit mest för att vara snäll mot min pappa.

– Jag fick komma hem till honom och han tog vänligt emot mig och berömde mig för mina färdigheter. Han bjöd på förtäringar och det fanns en oförklarlig frid i hans hem.

– En gång fick jag syn på en vacker bok i hans bokhylla. Han gav mig boken och började berätta vad denna bok handlade om. Hans berättelse om Jesus fängslade mig så jag glömde bort tid och rum. Jag kände att det var detta mitt innersta egentligen hade sökt efter.

Läraren bjöd med Muchtar till en evangelisk kyrka. Där blev han kristen.

– Det visade sig att jag hade begåvning för rubab-spelandet och jag gjorde stora framsteg, men det mest intressanta var våra samtal. Jag skaffade mig en Bibel och delade med mig av budskapet bland mina vänner. Efter tre månader hade jag en ungdomsgrupp på tolv personer.

De var ivriga att berätta för sina vänner, men efter ett tag kom det extrema islamister till staden och hotade dem. Då lämnade ungdomarna honom och Muchtar blev ensam kvar i tron.

Han reste till en bibelskola där han träffade en kvinna som han gifte sig med. Nu har de fått tre barn och leder tillsammans en liten församling.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor