juni 20

Dilara mötte gentlemannen Jesus

Blogg

0  comments

Kanal Hayats TV-program med kristna som berättar vittnesbörd, berör många i Turkiet och i länderna runt omkring. De är personliga berättelser från vanliga människor om hur Gud förändrar liv. Det här är Dilaras berättelse, från ett av dessa program, om hur Gud visade henne vem hon är i ljuset av korset: 

Jag var ett oönskat barn och därför kände jag mig värdelös när jag växte upp. Jag stängde av mina känslor helt. När jag blev vuxen och började studera på universitetet, skolkade jag ofta. Mitt huvudämne var konsthistoria och en dag, när jag inte ville gå till skolan, gick jag in i en vacker kristen kyrka på grund av att jag fängslades av arkitekturen. Jag hade ingen koppling till kristendomen innan. Där träffade jag människor som visade intresse för mig, de frågade vad jag hade för planer för mitt liv. Jag tänkte att det var konstigt att de brydde sig om mig och mitt liv. Jag blev intresserad av Bibeln och började läsa, men tyckte inte om den. Människorna i kyrkan var tålmodiga med mig och förklarade saker i Bibeln till mig på ett lugnt och fint sätt. De bemötte mina aggressiva argument med respekt, men ändå lät jag mig inte övertygas. 

Jag fick kontakt med en kvinna via kyrkan och hon visade en vers för mig: ”Se, jag står vid dörren och knackar. Om någon hör min röst och öppnar, ska jag gå in till honom”. Jag tänkte då: Är Gud verkligen en sådan gentleman? Kan Gud vara så god, när min egen familj inte var god mot mig? Och väntar han på att jag ska knacka? Jag bestämde mig då att jag ville bli kristen, men det var svårt att gå till kyrkan eftersom alla var så snälla och brydde sig om mig. Det kan verka märkligt, men för mig var det konstigt och främmande. Det blev för mycket. Jag kände mig inte redo att bli någons syster i Kristus eller en del av en familj i kyrkan. Jag var inte redo att bli älskad och att älska någon tillbaka. 

Jag gick hem och började fråga Gud: Är du verkligen på riktigt? Till slut blev jag bara deprimerad. Folk från kyrkan ringde mig och frågade hur jag mådde och de bad för mig. De sa: Om du inte kan göra annat, så sjung lovsånger till Gud. Jag kom inte ihåg så mycket, men sjöng det som jag mindes. Sången påminde mig om att Gud älskar mig. Trots det ville jag inte gå tillbaka till kyrkan. Jag försökte liksom lämna det bakom mig och gå tillbaka till mitt gamla liv. Men när en bekant till mig sa: ”Du måste acceptera att Jesu kors är tomt”, då liksom tändes något i mitt inre som en lampa. Jag förstod att Jesus älskar mig för min egen skull, för att han är god och inte för att jag ska tro på honom. Jag kunde alltså inte acceptera att korset är tomt. 

Då började jag närma mig Gud igen. Jag gick tillbaka till kyrkan efter att ha varit borta i två månader. Under lovsången bad jag för mig själv: Gud, får jag komma tillbaka till ditt hjärta? Efter sången kom en äldre dam och sa till mig: ”Dilara, får jag säga en sak till dig? Bara en sak, sedan går jag.” Jag tänkte: Oj, hon är så försiktig runt mig, jag måste ha skrämt henne på något sätt förut. Hon fortsatte: ”Det säger ingenting till mig, men du kanske förstår vad det betyder.” ”Säg till mig”, svarade jag. Hon sa då: ”Får jag komma in? Jag känner att Gud frågar dig: Får jag komma in?” Jag hade stängt av mina känslor i åratal, men nu började jag gråta. Det bara flödade tårar. Gud ville komma nära mig. Det var då jag på riktigt började tro på att Gud verkligen älskar mig utan några dolda avsikter. Det gjorde också att jag sakta började tro gott om andra och om mig själv. Gud visade mig vad kärlek 

är, han älskade mig först, och det gjorde att jag kunde börja älska andra människor på riktigt och uttrycka mina känslor fullt ut. Gud visade mig vem jag verkligen är. 

Fakta Kanal Hayat:

Kanal Hayat är den största kristna kanalen i Turkiet och når ut med program, dygnet runt, till hela det turkiska bältet. Det vill säga till människor som bor i det geografiska området som sträcker sig från Turkiet, via Kaukasien, in i Centralasien, bort till Kina och ända upp till norra Sibirien. Program sänds på turkiska, azeriska, turkmenska, uzbekiska, kurdiska och syriska. Ljus i Öster är en av några få partners som möjliggör drivandet av Kanal Hayat. 

Under 2021 (statistik fram till september) har omkring 18 000 personer kontaktat Kanal Hayat via telefon, textmeddelande eller Facebook. 21 % av dem tog kontakt med kanalen för första gången. 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen