december 11

En dörr står öppen till Iran

Blogg

0  comments

I ett grannland till Iran har en församling fullt upp. De har sett en ny öppning för att komma med evangeliet in till Iran och tänker inte låta den möjligheten gå förbi. Därför jobbar Darius och teamet med flera olika projekt med samma mål: att nå det iranska folket med Guds kärlek.

– Det är en bra tid nu. Vi har aldrig tidigare sett en dörr så öppen till Iran från vårt land. Dessutom har iranier en stor andlig hunger, de är öppna för allt annat än islam, säger Darius, Ljus i Östers nationelle medarbetare.

Teamet jobbar med fyra projekt. Det första är en missionsbibelskola där tolv personer tränas för mission i totalt nio månader. Det inkluderar fördjupade bibelstudier och missions- och språkträning. En månad är det praktisk förberedelse inne i Iran, där de övas i hur vardagslivet ser ut och hur de ska röra sig i landets olika delar.

– Dessa tolv som tränas är utvalda för arbetet, vi litar på dem. De får en ändamålsenlig träning och de studerar både mission och språk. Efter det kan de börja jobba i Iran, berättar Darius.

Det andra arbetet är en mobil bibelskola som pågår i olika städer i Iran och har undervisning i 21 olika ämnen. Det är lärare från grannlandet som reser in och varje resa innebär ett fokus på tre ämnen. De besöker tre städer varje gång och möter olika folkgrupper, lär dem de olika ämnena och återvänder sedan tillbaka till sitt hemland. Skolan pågår i nio månader och lärare åker in till Iran i omgångar. De reser under täckmantel och utger sig för att vara turister som ska ut på rundtur för sevärdheter. De är hemliga lärare med en viktig mission.

Det tredje projektet är stöd till missionärer som i närtid ska sändas till Iran. Just nu jobbar dessa personer som frilansare för att få pengar till att åka ut. Planen är att stötta tre till fem missionärer för att de ska kunna resa. De har lärt sig farsi, har varit i landet tidigare och vet hur vardagslivet fungerar; de är utvalda personer som man förbereder för mission.

– Det är deras liv och deras kallelse. Alla pratar flytande farsi och vill ut och jobba i Iran en längre period, det handlar inte bara om ett år. De lever för Iran, säger Darius.

Den fjärde satsningen handlar om stöd till medarbetare som redan är i Iran och arbetar där. Just nu ger församlingen stöd till bara en person och de andra ledarna på plats i Iran har andra jobb vid sidan av. Målet är att stötta endast några utvalda personer som har visat att deras arbete ger frukt.

Vill du stötta missionsarbetet i Iran? Swisha en gåva till 900 36 25 eller ge via bankgiro 900-3625. Märk din gåva med ”Kristallkorset”.

(Namnet är ändrat av säkerhetsskäl. Situationsbilden i Iran är skrivet utifrån intervju i mars 2023.)

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor