maj 11

En iskall natt förändrades allt

Blogg

0  comments

För nästan fyra år sedan höll Nail på att frysa ihjäl på en parkbänk där han satt kraftigt berusad. Men en kristen tatar räddade hans liv. Därefter fick han ett personligt möte med Jesus.

Nail hade gett upp hoppet om livet. Det var vinter i Tatarstan (centrala Ryssland). Det var sent på kvällen och det var flera minusgrader ute. Hade det inte varit för att en okänd man gått förbi parkbänken och insett allvaret i situationen hade Nail inte överlevt natten. 

Nail är tatar. De allra flesta tatarer drar ett likhetstecken mellan sin identitet som tatar och att vara muslim. Under sin uppväxt mötte Nail aldrig någon troende kristen. Nails farmor var praktiserande muslim och han växte upp med sin farmor som lärde honom att be traditionella muslimska böner. 

När Nail var 20 år gammal hamnade han i kriminella kretsar. Stölder och alkohol blev en del av vardagen. När han försökte komma ur den destruktiva livsstilen misslyckades han. I stället fortsatte Nail att stjäla och dricka samtidigt som han kände dåligt samvete och förlorade alla sina vänner. I sin ensamhet grät han ut sin förtvivlan. Nail hade ingenstans att ta vägen.

När den okände mannen såg Nail sitta ihopsjunken på parkbänken försökte han ruska honom till liv. Men han var okontaktbar. Mannen själv var också tatar och hade haft liknande problem som Nail. Under många år hade han levt som narkoman och han hade till och med spenderat två år i fängelse. Därefter hade han kommit till tro och kunde nu förstå den nöd som Nail befann sig i.  

Mannen tog genast med sig Nail till ett kristet behandlingshem för alkoholister. Under tiden började han berätta för Nail om Gud. Nail hade inga pengar, men när de kom fram till behandlingshemmet fick han mat och en ren säng. När Nail såg detta brast han ut i gråt. Aldrig hade han förväntat sig att bli bemött av en sådan kärlek. 

Efter tre månader tog Nail emot Jesus och efter ytterligare tre månader valde han att döpa sig. Förvandlingen var total. Nail slutade röka och dricka för gott. När han blev kristen vände sig hela hans familj emot honom. Men efter ett tag förstod de att hans liv hade förvandlats till det bättre. I dag har hans mamma börjat besöka den församling som Nail numera tillhör. 

Det dröjde inte heller länge innan Nail blev föreståndare på det behandlingshem han först kommit till. Han har även börjat studera på en bibelskola.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen