maj 30

En röst ropar i öknen

Blogg, Lokala hjältar

0  comments

”Jag föddes i en liten by i öknen, där vår sysselsättning är att ta hand om får och lamm. Människorna i byn vet ingenting om någon religion överhuvudtaget, de lever helt åtskilda från andra. Jag vill gå till min hemby och berätta om Jesus”, säger Karim, som är en av Ljus i Östers medarbetare i Centralasien.

En varm morgon träffade jag evangelisten Karim i ett land i Centralasien. Han talar med stor inlevelse och lägger ofta händerna på bröstet för att visa att livet med Jesus är en hjärtefråga; det handlar om kärlek. 

I hans hjärta finns det, utöver hembyn, 13 – 14 små ökenbyar som han vill gå till och berätta de Goda Nyheterna. Den närmaste byn ligger 85 kilometer från hans hem och till den som ligger längst bort är det 500 kilometer.

Våra lokala hjältar har alla sin egen berättelse med erfarenheter och tillfällen som har blivit avgörande för att de har beslutat att ge hela sitt liv i tjänst för Kristus.

Karim kommer från en muslimsk familj, som de flesta i Centralasien. För tretton år sedan blev hans mamma svårt sjuk i cancer och läkarna sa att hon skulle komma att leva i högst tre månader till. Karim berättar:  

”I sjutton år hade hon praktiserat den muslimska tron med alla dess böner. Jag bad också för att jag letade efter Gud. För mig var det väldigt märkligt och orättvist att hon, en gudfruktig kvinna, blev dödssjuk. Jag visste inte vad jag skulle göra. Min mamma har en syster som brukade dricka mycket alkohol. Efter en resa kom hon tillbaka helt förändrad. Hon hade slutat dricka och levde ett helt annat slags liv än innan. Nu kom hon hem till oss för att be för min mamma, men på resan hade hon blivit kristen och hon bad på ett kristet sätt. Jag gillade det inte alls, för att jag såg mig själv som muslim, och var emot henne och hennes nya tro. Men jag kunde inte blunda för att hennes livsstil hade ändrats radikalt. Jesus talade till mig genom detta och efter ett tag blev jag också kristen. Det var tretton år sedan och min mamma är fortfarande vid liv och frisk.”

Karim berättar att även han var alkoholist, som sin moster, innan han blev frälst. I många år försökte han bli fri och besökte heliga platser, enligt muslimsk tradition, men ingenting hjälpte. Efter sin mosters förvandling bad han Jesus om hjälp och säger att då kunde han rent fysiskt inte dricka alkohol längre eftersom han plötsligt inte gillade smaken.

Det är hans egen historia och hans mammas som han berättar för andra, för att visa hur stor Gud är. Han fortsätter att berätta, även om många människor, speciellt i början, inte alls vill höra och mest stirrar på honom för att de tycker att han är konstig. 

”Jag har varit lärare och nu lär jag barnen i min omgivning att det inte är bra att dricka eller röka. Jag berättar min historia om mitt alkoholberoende och hur Gud räddade mig och gjorde mig fri. Då ser folk runt omkring mig att jag pratar om goda saker och att det inte är någonting farligt som jag lär ut.

Jesus har förändrat Karims syn på livet. Han ser inte problem på samma sätt som förut, utan tänker att saker och ting bara tar mer eller mindre tid för att lösa. Hans motto är att det kan ta lång tid att nå människor med Jesu kärlek, men det är inget problem i sig. Karim är en röst i öknen som tålmodigt visar på Sanningen och befrielsen i Jesus Kristus. 

Ljus i Öster stödjer flera evangelister i Centralasien, som arbetar i både städer och avlägsna byar i öknen. Var med och ge stöd till evangelisterna som går dit ingen gått förut.

Swish: 900 36 25

Bankgiro: 900-3625

Märk din gåva med ”Centralasien”

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl. 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen