april 26

”En sund församling behöver mission”

Blogg

0  comments

”En sund församling behöver mission”

Hege Danielsson, lärare från Kungsängen, var en av dem som var med under Ljus i Östers inspirations- och årsmöteshelg den 22-23 april.

Varför kom du hit i dag?
– Därför att jag hörde att Lars Mörling skulle hålla seminarium om islam. Jag är jätteintresserad av kristen mission bland muslimer. Jag har många muslimska vänner. Jag ville höra mer om hur de tänker.
Vad tar du med dig från seminariet?
– Just nu hjälper jag till med läxläsning på en flyktingförläggning med 19 unga afghaner. Det är viktigt att veta hur jag ska undvika att hamna i diskussioner om religion utan att samtalet leder vidare till att handla om Jesus. Under seminariet tog han upp många exempel på hur man kan prata med muslimer om Bibeln. I slutet av den muslimska fastan offrar de ett lamm. De kan alltså relatera till frågan om offer. Då kan man prata om förlåtelse som är kärnfrågan i kristen tro. Många muslimer är rädda för helvetet eftersom de aldrig vet med säkerhet att de är förlåtna.
Hur ser ditt eget missionsengagemang ut?
– När jag var 21 år åkte jag och min man som missionärer till Kenya. Jag drev ett kvinnoprojekt ute på landsbygden.
– Jag har Ljus i Östers tidning sen några år tillbaka och tycker det är spännande att se och läsa vad Gud gör. Det är en utmaning att kunna arbeta i länder med mycket extremism. Det är nyttigt att få perspektiv på hur andra kristna har det. Jag tror att en sund församling behöver mission för att inte tappa fokus från vårt uppdrag.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor