maj 23

Ensamstående fembarnsmamma blev helad och tog emot Jesus

Blogg

0  comments

Lhagva har planterat flera församlingar under sitt liv. 73 år gammal bestämde hon sig för att göra något nytt – gå Ljus i Östers missionsbibelskola i Ulaan Baatar.

Vi passerar en uniformerad vakt och går in i en källare i ett flervåningshus. Lokalen tillhör den lokala församlingen Rise and shine. Det är eftermiddag och vår missionsföreståndare Magnus Lindeman ska undervisa om missionsuppdraget för eleverna på bibelskolan. En av deltagarna utmärker sig. Hon sitter längst fram och antecknar flitigt medan Magnus undervisar. Men det är inte hennes intresse som gör att hon sticker ut, utan hennes ålder.

Lhagva är 73 år, kommer från västra Mongoliet och har fem barn som hon själv har fått ta hand om efter att hennes make dog i 35-årsåldern. När hon i början av 2000-talet blev sjuk, berättade en vän att Jesus kunde hela henne. Hon började ropa till Gud och när sjukdomen försvann förstod hon att den kristna Guden är en levande Gud. Hon blev kristen. 

Ett par år senare frågade hon Gud till vilket område hon skulle resa för att berätta om honom och grunda en församling. Han ledde henne till ett område tre mil utanför Ulaan Baatar där hon startade sin första församling. Inte långt därefter startade hon en församling i ett område nära huvudstadens flygplats. Sedan dess har hon startat ytterligare fem församlingar, varav två i västra Mongoliet där många vänner och släktingar nu är med. 

En av församlingarna, den hon startat senast, består av ett hundratal personer med olika funktionsnedsättningar. Omkring 30 av dem kan besöka samlingarna – övriga besöker Lhagva i deras hem.

– Jag har vunnit dem för Kristus. Några har blivit helade, några är i himlen, berättar hon.

Sida efter sida fylls i Lhagvas anteckningsblock medan Magnus undervisar. När missionsbibelskolan är slut är hon redo att fortsätta det uppdrag som Gud har gett henne – att grunda nya församlingar och tillsätta ledare som i sin tur planterar nya församlingar. 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Gud – en kärleksfull pappa

Gud – en kärleksfull pappa

Bibeln – världens mest klassiska bok

Bibeln – världens mest klassiska bok

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet