september 12

Ett hus av hopp håller på att byggas på en plats utan hopp

Blogg

0  comments

Dammet yr så att man knappt kan hålla ögonen öppna, men när man kisar ser man en lastbil stå parkerad längs med den sandiga landsvägen. Där står Hamid och mekar under motorhuven. 

Vi befinner oss strax utanför en stad med 400 000 invånare. Dammet hinner knappt lägga sig mellan motorcyklarna och de överlastade lastbilarna som susar förbi. Mitt i det här har Hamid startat ett eget företag, en pop-up bilverkstad. Han fäster banderoller över bilens långsidor och kunderna stannar till. I bagaget finns vindrutetorkare, motorolja, kylarvätska och reservdelar.

Men Hamid är mer än en mekaniker. Under tiden som han fixar någons AC passar han på att knyta kontakter och berätta om Jesus, så ofta han kan och känner sig manad av den helige Ande.

Hamid är en före detta missbrukare och genom det har han fått HIV. Sedan han blivit kristen och drogfri har hans liv förvandlats, och nu hjälper han många som är i samma situation. Även om han vet sitt värde gör sig sjukdomen ofta påmind. I landet är HIV något som hindrar möjlighet till familj, och när människor får reda på att han är sjuk är det många som tar avstånd. Han tror att det är så i hela världen, men kanske att föraktet är lite större här, och spekulationerna om varför han är sjuk är ofta värre än sjukdomen. Hamid känner ändå en frid och lever för att fler ska få lära känna Jesus.

Vi hämtar upp Hamid för att åka och titta på vad hans stora passion är – ett boende för missbrukare som han fått vara med och starta. Varje morgon går han upp vid 4.30 för att hinna dit innan jobbet. Han äter frukost, ber och har bibelstudier med de som bor där.

Ett par kvällar i veckan åker Hamid också ut till förorten för att knyta nya kontakter. Här är missbruksstatistiken skyhög. Vi ser fasaderna genom bilrutan medan Hamid berättar att det inte finns en enda troende här. De troende som bott här har flyttat på grund av hot från invånarna och ett missionärspar blev för en tid sedan mördade för sin tro och kallelses skull.

Hamid vill göra mer här, han vill etablera något permanent. Genom ett mirakel och stöd från Ljus i Öster har han och församlingen kunnat köpa en tomt. Han visar oss husets stomme. Det ska bli ett hjälpcenter för utsatta och missbrukare. Ett hus av hopp håller på att byggas på en plats utan hopp.

Hamid längtar efter att hitta någon att dela livet med, men skrattar och säger att han har många barn bland killarna och tjejerna han hjälper ut ur missbruk. Genom åren har han fått möta många bakslag, men också många genombrott. Flera missbrukare han hjälpt är idag ledare och missionärer i närliggande städer.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor