augusti 14

Farlig åtta­barnspappa vände sig till Jesus

Berättelser, Blogg

0  comments

Den trasiga åttabarnspappan väntade på andra sidan gatan. Han stod kvar tills gatan tömts och alla andra gått hem, sen vågade han sig fram och började prata med Vladica och hans fru, som var ute och berättade om Jesus.

Radikal islam, missbruk, kriminalitet, droghandel, föräldralös, tjuv, farlig. Gorans mörker hade många namn. Men det var inte det som tvingade fram honom till evangelisterna. Bägaren rann över när läkarna gav hans leukemi-sjuka dotter tre månader att leva. Besvikelsen på livet blev för mycket. Goran ville dö. Han ville ta sitt liv. Han ville döda sin familj. Han vill få ett slut på allt.
Goran fick Vladicas telefonnummer och ringde senare upp honom.

– Om din Jesus helar min dotter så är jag redo att lämna islam och ta emot Jesus, sa Goran.

Våra missionärer i Serbien fick gå i tro, de förstod att Gud jobbade med Gorans hjärta. De följde med Goran till sjukhuset för att be för hans dotter. Vladicas fru tog det nästan livlösa barnet i sin famn och räckte över henne till Gud i bön. Efter månader av att bara ligga i sängen blev flickan helt återställd.

Guds ande vilade starkt över rummet. Där stod Goran. Han upplevde något som inte gick beskriva. Tårarna rann ner för hans kinder. Han stod där och såg hur den Jesus han vänt sig till faktiskt gjorde ett mirakel.
I mötet med Gud blev Goran en ny människa. Alla kan se det. Många i hans närhet har vänt honom ryggen för att han bytt tro, men för den stora familjen har förvandlingen betytt allt. Nu vittnar han om Jesus för alla, överallt.

– Han har förvandlats från ett lejon till ett ödmjukt lamm och är nu med i församlingen och tjänar Gud i glädje, säger Vladica.

Gorans namn är ändrat av säkerhetsskäl.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Gud – en kärleksfull pappa

Gud – en kärleksfull pappa

Bibeln – världens mest klassiska bok

Bibeln – världens mest klassiska bok

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet