april 20

TV: Fast Lena tvivlade gav Gud inte upp

Blogg

0  comments

Fastän Lena sa nej gav Gud inte upp

Lena stod framför entrén till kyrkan med en inbjudan i sin hand. Hon ville gå in, men tvekade och gick hem i stället. Flera år senare ledde Gud henne tillbaka till samma kyrka, men på helt andra vägar. Nu har hon nyligen utbildat sig på en missionsbibelskola som Ljus i Öster är med och anordnar.

Lena är 34 år och kommer från delrepubliken Tjuvasjien som ligger 50 mil öster om Moskva. När hon växte upp fick hon lära sig ortodoxa böner. Hennes farmor tillhörde den ortodoxa kyrkan och hon berättade alltid bibelhistorier om bibelns hjältar för sina barnbarn. Lena kommer till och med ihåg hur hon som liten flicka stod framför spegeln med en öppen Bibel i sin hand och övade på att undervisa. Däremot hade hon aldrig någon personlig relation till Gud och med tiden tappade hon därför allt intresse.

När Lena gick i högstadiet fick hon ett kort med en inbjudan till ett möte som skulle hållas i en nystartad evangelisk kyrka i närheten. På inbjudan stod det att alla som kom till mötet skulle få en Bibel som gåva.

– Jag ville verkligen gå. Jag stod till och med i entrén och tittade på inbjudan. Men så tvekade jag och valde att inte gå in, berättar Lena.

Flera år senare fick Lena en vän vars familj tillhörde en evangelisk kyrka. Mamman i familjen bjöd in Lena till flera möten, men Lena hittade alltid på ursäkter för att inte följa med.

– Till slut kändes det för obekvämt att tacka nej, så jag följde med. De förklarade att i deras kyrka ber de och pratar om Bibeln. De sa att alla som kommer till mötet är fria att komma och gå som man vill utan att det ställs några krav.

När Lena slutligen besökte församlingen blev hon imponerad över lovsången. Pastorn som ledde sången sjöng ett budskap om korset och att Jesus gav sitt blod på Golgata för att rädda oss människor.

– Några veckor senare sjöng de samma lovsång igen. Den betydde väldigt mycket för mig. Jag blev berörd och kände i mitt hjärta att jag ville ta beslutet att bli en kristen. Efter mötet gick jag fram till pastorn och förklarade att jag ville döpa mig.

Efter en tid i den nya församlingen hittade Lena ett inbjudningskort i ett av skåpen i kyrksalen. Det var samma inbjudningskort hon fått som tonåring.

– Jag insåg att det måste ha varit samma kyrka som jag stod utanför och vägde om jag skulle gå in i eller inte. Jag förstod då att Gud verkligen hade en plan med mitt liv. Under alla år som gått ledde han mig tillbaka till samma församling fast genom andra personer.

Lena har nyligen utbildat sig på en missionsbibelskola som Ljus i Öster varit med och anordnat. Exakt hur Gud kommer att använda henne i framtiden vet hon ännu inte. Däremot Lena har beslutat att hålla i det hon har med en öppen hand – villig att gå vidare när hon blir kallad.

– Allt jag är och har kommer ifrån Gud. Nu är min önskan att bli mer lik Jesus.

Läs mer om hur Ljus i Öster arbetar för att nå ut med evangeliet.

 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen