februari 18

Galbaatar vill nå 10 procent av sitt samhälle år 2020

Blogg, Lokala hjältar

0  comments

Galbaatar var tidigare nomad och veterinär. Han flytade till staden Ethernet för att få ett framgångsrikt liv. Hans mamma delade evangeliet med honom många gånger men varje gång stod han emot. När livet bara blev tuffare började han tänka om.

– När jag kom till Jesus var mitt liv fortfarande inte bra, men jag upplevde en stor glädje och frid.

Flera syskon blev frälsta och fem i familjen inklusive Galbaatar har gått bibelskola (DTS). Att hans bror blivit totalt förvandlad och tjänade Gud helhjärtat, fick honom att längta efter att leva för Gud helt och hållet. Han fick ett ord, Jesaja 61:1-3, som inleds ”Herren Guds Ande är över mig, för Herren har smort mig till att predika glädjens budskap”.

2005 flyttade Galbaatar till Jargalant för att starta en församling. Han håller i gudstjänster, bönemöten och ledarträning. Utöver det är han snickare och odlar för självhushåll. Arbetet är tufft. Frälsning leder inte alltid till förändrade liv och en familj som de lärjungatränat har gått med i en sekt, vilket har skapat förvirring i församlingen.

Många i samhället vill inte höra talas om Jesus så de som är frälsta satsar på att leva sina liv som vittnesbörd.

– Min frus släktingar är inte kristna och de tycker inte om Jesus, utan har stått emot evangeliet gång på gång. I 14 år har vi bett mycket för dem, delat evangeliet och försökt visa utifrån våra liv vad Gud har gjort. Nu börjar de förvandlas. Många gånger räknar vi inte, men Gud gör så många mirakler för oss i församlingen.

– Våra mongoliska kyrkor har som mål att tills 2020 ha vunnit 10 procent av befolkningen för Jesus (att man växer till 10 procent evangeliskt kristna). Detta är också vår vision för församlingen. Vi vill att 10 procent av befolkningen i vårt samhälle ska komma till tro.

Utmaningar att be för:

  • Hur de ska hjälpa människor att gå vidare med Jesus och förändra sina liv.
  • Kyrkan behöver renoveras då det är för kallt att vara där under vintern.
  • Galbaatars fru har bröstcancer. Efter bön känner de frid och hon har inte blivit sämre, men hon behöver bli helad.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor