januari 27

Gud helade mig från dyslexi

Blogg

0  comments

Olga som idag är 24 år gammal flyttade till Ryssland som 2-åring. Hennes familj var kristna och kom som missionärer för att plantera en församling. Hemma hade de ofta andakter som familj och deras pappa uppmuntrade även barnen att förbereda något och sedan läsa ett stycke var ur Bibeln. Men för Olga var detta en kamp.

– Jag var aldrig villig att läsa högt, jag ville inte ens att min familj skulle höra mig läsa, berättar hon.

En tid senare fick hon diagnosen dyslexi, vilket innebär att det inte finns en stabil signal mellan synnerven och hjärnan.

– Mina ögon kunde inte fokusera på bokstäverna, vilket gjorde det svårt att läsa. Men Gud helade mig från dyslexin. Jag gick ut högstadiet och började på universitet, och där kunde ingen ana att jag hade haft svårt med detta.

Olga har alltid drömt om att få gå bibelskola, eller något liknande. När hon åkte på en ungdomskonferens fick hon möta ”Ett år för Jesus” ungdomsteam, och efter det kunde hon inte sluta tänka på det äventyr som de hade berättat om. En kort tid därefter sa hon upp sig från sitt jobb, tog ett sabbatsår från universitet och packade sin väska.

Nu är hon en del av teamet som reser runt till olika kyrkor och deltar i deras arbeten och verksamhet. Den tjej som inte vågade läsa högt inför sina föräldrar har kommit långt. Nu leder hon lovsång, evangeliserar, och delar frimodigt sitt vittnesbörd i större samlingar.

Ljus i Öster stödjer Ett år för Jesus-projektet, med 50 aktiva team som reser runt i det enorma Ryssland för att berätta om Jesus och be människor till frälsning. De knackar på de mest avlägsna dörrarna och är en hjälp och inspiration för de lokala församlingarna.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor