februari 7

Hakan var röd ateist – blev frälst

Blogg

0  comments

Hakan hade lämnat sin muslimska tro och var en övertygad ateist och kommunist. Då kom Jesus in genom den låsta dörren och satte sig på hans sängkant. Från kvart över tolv till tjugo över fem på natten satt Jesus där och läste ur evangelierna för honom innan han försvann.

Hakan växte upp i muslimsk miljö i Turkiet och praktiserade själv islam mycket intensivt under några år. Han gick regelbundet i moskén och han bad fem gånger om dagen.

– Jag var mycket intresserad av islam och ville studera religionen på djupet. Under fyra års tid läste jag Koranen ingående och även massor av andra böcker om islam. Men det gjorde mig istället till ateist. Om det möjligen fanns en Gud kunde han inte vara sådan som jag mötte honom i min egen religion, säger han när vi möts i en kyrka i den myllrande femtonmiljonersstaden Istanbul.

Steget från att lämna islam till att bli kristen tog fyra–fem år. Under den tiden hann han bli en övertygad kommunist och gick med i en olaglig, beväpnad marxistisk kampgrupp.

Inte heller den kommunistiska övertygelsen kunde ge honom vad han innerst inne sökte. Därför nappade han när han en dag stötte på en annons om att få ett gratis Nya testamentet. Han var ändå lite intresserad av de kristnas heliga bok.

– Jag läste en del, men tyckte att det var ganska likt Koranen så jag la det åt sidan. Men jag hade lämnat min adress och på så sätt fick jag en inbjudan till ett julfirande i kyrkan. Jag gick dit med stor tvekan. Hade jag inte mött den person som inbjudit mig på vägen hade jag nog vänt.

Hakan fick höra evangeliet om Jesus Kristus, men det väckte inget större intresse. Däremot hade de kristna i kyrkan börjat be för Hakan.

– Åtta dagar senare hade jag en dröm där jag var omringad av förskräckliga djur, men de kom inte åt mig eftersom jag ropade ”Jesus”. Varje gång jag ropade ”Jesus” försvann en del djur. Natten därpå hade jag ännu en dröm. Nu stod jag mitt i en stor skara tillsammans med Jesus.

Nästa kväll var Hakan ute med kommunistgruppen och kom inte hem förrän vid midnatt. Han låste dörren och tog på sig sin pyjamas.

– Jag la mig på sängen och kastade en blick på väckarklockan som visade 00.15. Sedan sa jag: ”Om det finns en Gud får han visa sig för mig”. Längre hann jag inte innan jag hörde att någon öppnade den låsta dörren. Där stod Jesus vit och skinande, precis som i drömmen natten innan. Hela rummet fylldes av ljus.

– Han satte sig på sängkanten och började läsa ur en bok. På något sätt kunde jag se vad han läste. Det var Matteus, Markus och Lukas evangelier och fram till Johannes evangelium kapitel fyra på turkiska innan han försvann. När jag tittade på klockan var den 05.20.

– Hela tiden han var där var jag helt lugn och avslappnad, men när han försvann skakade jag. Jag var helt överväldigad, men också lite rädd. Jag gick och la mig på golvet i mammas rum där jag somnade. Hon har senare berättat att jag låg och rabblade ”Jesus, Jesus, Jesus”.

– Efter den natten trodde jag på Jesus. Mötet med honom var så konkret att jag nästa dag gick och sa upp mig från kommunistgruppen där jag haft en ledarroll.

Hakan började gå till kyrkan han fått kontakt med. När de fick reda på hans bakgrund blev de oroade. Han hade ju svikit kommunistgruppen och borde sväva i livsfara. De uppmanade honom att flytta från området.

– Jag bad över det, men upplevde att Gud inte tillät mig att flytta trots faran. Han ville att jag skulle dela evangeliet om hans kärlek med kommunisterna, och det har jag fått göra då och då.

Släkten gillade inte att Hakan hade övergivit islam och blivit kommunist. Förändringen de såg i hans liv gjorde emellertid att de blev mer positiva till den kristna tron och nu har flera följt Hakan i spåren och blivit kristna.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen