november 2

Darja är redo att låta Anden leda

Blogg

0  comments

22-åriga Darja från Ryssland är elev på en bibelskola i Moskva som Ljus i Öster stöder. Med sina fyra storebröder som förebild, började Darja längta efter en personlig relation till Jesus.

Berätta om din väg till Gud 

Jag växte upp i en kristen familj med fyra äldre bröder. Jag såg ofta mina bröder be och tillbe Gud och de var mina förebilder, men jag själv hade ingen personlig relation till Jesus. På ett barnläger, när jag var åtta år, bestämde jag mig för att jag vill också ha en relation till Gud, så som mina bröder har. På ett bönemöte blev jag och 25 andra barn och tonåringar döpta med Den Helige Ande. Men det var vi elva års ålder som jag omvände mig och blev född på nytt. Då började jag också tjäna Gud genom att hjälpa till i församlingen.  

Hur bestämde du dig för att gå bibelskolan? 

Mina bröder gick på bibelskola och jag ville så gärna ha en egen erfarenhet av skolan. Jag hade redan tagit min kandidatexamen vid universitetet och funderade på vad jag skulle göra härnäst. Det var tre saker som hjälpte mig att ta ett beslut. För det första började jag förstå att jag har en kallelse till att vara i tjänst för Gud och genom bön visste jag att bibelskolan kommer att hjälpa mig att leva ut den kallelsen. Sedan kände jag att om jag vill tjäna i ett större sammanhang, behöver jag vara förberedd. Skolan är en förberedelse. För det tredje kräver arbetet som ledare i en församling att man är kunnig inom teologi, både teoretiskt och praktiskt. På bibelskolan har vi möjlighet att lära oss alla aspekter av det som behövs för att leda en församling.  

Vad tycker du är viktigast i dina studier och är det någonting som är svårt? 

På skolan förstår man att det viktigaste är den egna relationen med Gud. Han är den enda källan till kraft som behövs för att klara av allt jobb med begränsad tid för vila. Här utvecklas och växer man som kristen. Det finns många svårigheter och det jobbigaste är att bygga goda relationer och jobba i ett team. I gruppen har alla sin egen personlighet och stil och du måste behandla alla som framtida ledare. För mig är det fortfarande lite svårt att ta rollen som en ledare och det krävs övning att ha fokus på hela teamet och inte på enskilda individer. Vi är alla från olika bakgrunder, från olika städer eller länder, och vi lever alla på skolan i tio månader. Då är det viktigt att kunna kompromissa och möta alla med kärlek, även om man inte är överens om allting, och det kan vara utmanande ibland.  

Vad är dina planer inför framtiden? 

Jag vill bli ledd av Den Helige Ande och vara lydig mina pastorer. Om de säger att jag ska tjäna i min hemstad, så gör jag det. Om jag behövs i en annan stad, då åker jag dit. Tiden i skolan är verkligen häftig och mina lärare och pastorer är goda förebilder. De spenderar tid med oss och vi får se deras arbete på nära håll. Det är ett privilegium. Jag ser dessa ledare och hur Gud använder dem och jag längtar också efter att bli använd till Guds ära. 

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl. Personerna på bilden har ingen koppling till texten.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen