mars 21

Hon blev fri när stoltheten föll

Blogg

0  comments

Kvinna gråtande vid vägg

Hon blev fri när stoltheten föll

Edita försökte lösa sina bekymmer med alkohol. Men det var på rehabiliteringscentret hon fann den verkliga lösningen – Guds nåd och omsorg.

Edita är 34 år gammal och har två barn – en flicka och en pojke. Under hennes liv har hon varit tvungen att gå igenom många svårigheter. För att orka med det som pågick drack hon mycket alkohol och tog ibland droger. Hon intalade sig själv att det skulle lösa hennes problem.
– Jag var väldigt stolt och envis. Jag försökte leva bara för att tillfredsställa mig själv. Jag tänkte att jag inte är skyldig någon annan någonting. Jag försökte kontrollera mitt öde med min egen kraft, berättar Edita.
Så småningom växte hennes problem ännu mer. Genom sitt sätt att leva klarade Edita inte av att kontrollera sitt eget liv eller sig själv. Slutligen kom hon i kontakt med ett kristet rehabiliteringscenter som Ljus i Öster är med och stöttar. Genom verksamheten fick Edita möta Gud.
– Jag började lära känna Honom och såg vad som var fel i mitt liv. Jag förstod att jag levde i stor synd och att jag behövde börja leva på ett sätt som behagar Gud. Jag blev ledsen, men sakta förändrades min attityd gentemot människor och livet. Förändringen gick dock inte så fort som jag hade önskat.
När Edita fick lämna behandlingshemmet flyttade hon hem till sina föräldrar. Det visade sig vara svårare än hon hade trott.

Utan alkoholen kunde hon inte längre hantera stress. Relationen och kommunikationen med föräldrarna var lika dålig som tidigare. När de anklagade henne blev hon snabbt arg. Efter några månader föll Edita tillbaka i beroendet.
– Jag förstår nu att när jag förlorade kontakten med Gud, fördömde jag mina föräldrar och därefter mig själv – så jag började dricka igen. Men jag kunde inte leva med den smärta jag kände. Slutligen gick jag tillbaka till samma rehabiliteringscenter som tidigare.
Den här gången var det enklare för Edita eftersom hon redan kände Gud. Hon lärde sig att komma över sin stolthet. Hon deltog i verksamheten och upplevde snart att Gud gav henne en andra chans.

När Edita kunde lämna rehabiliteringscentret fick hon återförenas med sina barn. Hon fick stöd av sina föräldrar att köpa en lägenhet och de betalade även av hennes skulder.
– Jag tror verkligen att Gud återigen visade mig sin nåd. Jag kom fram till att om jag följer Guds vilja, och förstår alla svårigheter som hans sätt att forma mig, kommer han alltid att hjälpa mig.

*Edita heter egentligen något annat.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor