februari 24

Inget stoppar den himmelske mannen

Blogg, Kina

0  comments

Säkerhetspolisen har ingen aning om att det är dem som Broder Yun predikar evangelium för under de avlyssnade mötena. Ta del av lite insiderinformation från Sverigeturnén i höstas, och budskapet som Broder Yun vill förmedla till oss.

Broder Yuns Sverigeturné började med att han utropade:
– Var inte rädd! Herren är uppstånden från de döda. Var glad idag! Mötet i Citykyrkan i Stockholm var det första öppna mötet Broder Yun hade sedan Corona bröt ut.

– Jag tror att Covid-19 har mjukat upp oss, så att vi har mer utrymme för Gud, sa han. Broder Yun berättade om hur han fick en vision från Gud, när han var fängslad i Kina och blev torterad för sin tro. Visionen var att ge evangeliet till alla som aldrig hört det förut. Han tror att alla svårigheter som 2020 har fört med sig, kommer att uppenbara Guds drömmar och visioner för våra liv.

– Hela mänskligheten är rädd för Covid, men vi har fridens budskap. Mitt i svårigheter har den kristna församlingen ett uppdrag, en kallelse – att föra fram fridens budskap.

Under Coronakrisen har Broder Yun använt sig av många olika digitala plattformar för att ha kontakt med hundratals pastorer i Kina. Han frågade dem: ”Vågar ni ha digitala möten?” ”Om du vågar, så vågar vi!”, svarade de.

Broder Yun har haft möten med över 500 pastorer i Kina, som har lyssnat på hans undervisning och uppmuntran. Staten har också varit närvarande och lyssnat. Emellanåt har myndigheterna stängt ner den digitala plattformen, men då har Broder Yun och de kinesiska pastorerna gått vidare till nästa plattform. De har använt sig av sju olika plattformar och växlat mellan dessa när staten har stängt ner den ena efter den andra. Eftersom Broder Yun vet att representanter från staten lyssnar, passar han på att vid varje tillfälle predika så att säkerhetspoliserna får höra evangeliet. Han är tydlig med att Jesus är den enda vägen och den som inte tror kommer att gå evigt förlorad.

Trots att det är farligt, fortsätter församlingen i Kina sin verksamhet. Den nuvarande ledaren i Kina, Xi, vill göra ateismen och kommunismen till en världsreligion. De har resurser att göra det. Staten håller på att samla ihop och bränna upp Biblar och fängsla dem som ertappas med Biblar hemma, men trots det fortsätter de kristna i Kina att sprida evangeliet. De har ett underjordiskt bibeltryckeri och sänder ut nya Biblar hela tiden. Herren tog Broder Yun ut ur Kina för att vittna i väst.

– I maj 1997 kom Jesus in i min cell och sa ’Stå upp och gå ut ur fängelset’. Mänskligt sett var det
omöjligt. Det var ett säkerhetsklassat fängelse och mina ben hade blivit krossade under tortyren. Gud sa ’Ditt fängelse är verkligt, men jag är sanningen och sanningen kommer att göra dig fri!’. Jag var omringad av rädsla, men ville lyda Herren och ändå försöka. Jag stod upp och gick förbi fyra låsta dörrar och över 30 vakter. Ingen såg mig! När jag kom ut hade Herren beställt en gul taxi till mig, jag hoppade in och åkte därifrån.

Senare fick han höra att precis i samma stund som han gick ut ur fängelset, var det ett bönemöte i Sverige där församlingen bad för honom. I samma stund som han gick förbi vakterna, ropade plötsligt en finsk kvinna på bönemötet i Sverige: ”Nu kommer han ut! Jag ser honom gå ut ur fängelset just nu.” Hon hade inte sagt något innan på alla bönemöten. Gud verkar i den globala kyrkan på samma sätt idag. Han är med på förbönsplatsen och fängelseplatsen och kan göra mirakel genom båda.

Broder Yun avslutar:
– Ingen vet hur länge pandemin pågår, men jag har goda nyheter för dig. Det är bara en som vet din framtid, Jesus Kristus. Vi behöver inte paralyseras av rädsla. Inga bojor kan hindra dig att röra på dig. Svårigheterna kommer aldrig att ta över ditt liv om du stannar kvar i Kristus.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor