januari 10

Inte utan min Bibel

Blogg

0  comments

Hon blev utkastad från sitt eget hem för att hon läste Bibeln.

Det finns många svårtillgängliga små byar i Centralasien och Ljus i Öster har nationella medarbetare som är kallade till att evangelisera på dessa platser. De ser människor bli frälsta och vittnar om att det är goda tider att arbeta med att sprida evangeliet just nu. Det är ett skifte som pågått i landet under en tid som innebär att toleransen mot religiösa grupper har ökat. Våra nationella medarbetare jobbar aktivt med att ta tillvara på den ökade öppenheten. Men det finns utmaningar.

Vår nationelle medarbetare Gabriel, som är diakon i församlingen, berättar om en familj med tre vuxna barn där alla blev frälsta. För tre år sedan gifte sig den ena dottern med en muslimsk man. Hon fortsatte att läsa Bibeln i smyg, men en dag blev hon påkommen av sina svärföräldrar. De tog hennes Bibel och sa:

”Varifrån fick du den? Det är en dålig bok! Gå tillbaka till dina föräldrar, vi vill inte ha dig här eftersom du inte är muslim.”

Svärföräldrarna slängde ut henne från sitt hem tillsammans med sitt barn och hon fick flytta tillbaka till sina föräldrar. Många släktingar till henne försökte övertala henne om att sluta läsa Bibeln för att rädda sin familj. Men hon sa:

”Nej, Jesus är min frälsare.”

Pressen på henne och hennes föräldrar var stor. Släktingarna ville att de skulle lämna Jesus. Till slut ringde hennes pappa till Gabriel och bad om hjälp att lösa situationen. Gabriel svarade: 

”Låt oss gå till Gud först”, och de bad tillsammans. 

Nästa morgon ringde hennes pappa till Gabriel igen och sa: 

”Har du ringt till någon?”

”Nej, varför frågar du det?”, svarade Gabriel.

Då berättade pappan att två personer från säkerhetspolisen kom hem till dem och frågade efter hans bror. De sa att brodern hade ringt till dem och avslöjat att det finns kristna i familjen. När han kom och mötte poliserna, sa de: 

”Varför ska du skapa problem? Alla får tro på vilken Gud de vill.”

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Gud – en kärleksfull pappa

Gud – en kärleksfull pappa

Bibeln – världens mest klassiska bok

Bibeln – världens mest klassiska bok

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet