Biblar
Till Iran

Folket i Iran lever under den Iranska Ayatollans religiösa förtryck. Landet är strängt islamistiskt och myndigheterna tolererar inte att muslimer konverterar till kristen tro. Men människor har tröttnat på Islam, berättar vår Iranska kontakt och desto mer regimen sätter press, desto mer söker sig människor till Jesus. Världens största väckelse i ett muslimskt land pågår just nu i Iran. Det är fler människor som kommer till Kristus i Iran än i något annat muslimskt land i världen, menar vår partner Back to Jerusalem, BTJ

Behovet av biblar är därför enormt.  

Det är ingen som vet hur många kristna det finns i Iran, men BTJ uppskattar att det är en församlingstillväxt på 20 procent.

Ljus i Öster stöttar spridningen av biblar i Iran. Både digitala biblar och pappers biblar.
Vår partner har flera olika sätt att sprida biblarna på. För om det ena sättet avslöjas så kan de andra fortsätta att förse iranierna med biblar. 
Det har inte varit en lätt process och man har under lång tid arbetat med att förbereda den senaste planen. Men nu ser förutsättningarna ut att vara goda för att man ska kunna sprida fler pappersbiblar, på ett sätt som ska göra det mycket enklare för de kristna i Iran att få tag på dem. 


Klicka på knappen nedan för att ge en av dessa biblar som julgåva till folket i Iran

Du kan även ge via Swish och bankgiro. Gör då såhär:
* Swisha valfritt belopp till nummer
900 36 25, märk "Bibelmission 2023"
Du kan också ge via bankgiro, nummer 900-3625. Märk betalningen "Bibelmission 2023"

GDPR och personuppgifter

Du kan läsa mer på ljusioster.se/gdpr/ om hur vi hanterar dina personuppgifter. Vill du inte längre ha utskick från oss? Skicka ett mail till oss eller kontakta oss på telefon 08-564 840 00

"Vi behöver någon som kan berätta som Jesus för oss"

Ett team med två kvinnor och en man skulle resa till en storstad med fem miljoner människor. När de steg av bussen, frågade de sig själva: Var ska vi börja? De såg en marknad och tänkte att de går in där och ber Gud att leda vidare. När de gick in på marknaden upplevde de alla att det var en liten butik de skulle in i, bland 15 000 små butiker. De gick in och sa till butiksägaren: ”Vi kommer med goda nyheter till dig!” Butiksägaren svarade:  ”Vänta, jag ska bara göra ett ärende. Vänta där, jag kommer tillbaka.” När missionärerna blev ensamma, sa mannen till de två kvinnorna i teamet:  ”Oj, han kommer säkert tillbaka med säkerhetspolisen. Vi går härifrån.” Men kvinnorna svarade:  ”Nej, Gud ledde oss ju hit. Om säkerhetspolisen kommer, då ska också de få höra evangeliet.”

Butiksägaren kom tillbaka med sex andra män. Han stängde dörren, la skylten ”Stängt” på entrén och sa:”Vi sju har samlats här och bett att någon ska komma och berätta om Issa, för att vi har lämnat islam och behöver någon som kan berätta om Jesus.” Den dagen kom frälsningen till den butiken. 


Ljus i Öster stödjer drygt  200 lokala missionärer runt om i världen.


Här kan du läsa om några av dem: