maj 11

”Jag vill se en miljon människor på bönelistan”

Blogg, Centralasien, Lokala hjältar

0  comments

– Jag vill se en miljon människor på min lista över dem jag träffat och vittnat för, säger Aras som är Ljus i Östers missionär i ett land i Centralasien.

Aras är en ung man i 20-årsåldern och har just nu åtta lärjungar, varav fyra har tagit emot Jesus som sin Herre och är aktiva i församlingen. De andra fyra har ännu inte tagit steget, men Aras har kontakt med dem flera gånger i månaden.

I taxin och på bussen, i parker och kaféer – överallt delar Aras evangeliet med dem han möter. I ett land där det inte är riskfritt att vara kristen. Enligt lagen är det till exempel förbjudet att försöka konvertera någon från en religion till en annan och bedriva olaglig missionsverksamhet. Verksamhet som inte är registrerad hos myndigheterna är olaglig och kristna har oftare problem med att få sin registrering godkänd. Av säkerhetsskäl kan vi därför inte avslöja orten och namnen är ändrade.

– Jag älskar att predika evangeliet och bygga relationer i nära gemenskap, säger Aras.

DET VANLIGASTE SÄTTET att dela de goda nyheterna om Jesus i Centralasien är genom personlig kontakt. Han har just nu 180 namn på sin lista. Det är människor Aras har vittnat för personligt.

– Jag har en lista över dem jag berättat evangeliet för muntligt, tillägger han. Aras är noga med att lyfta upp två viktiga delar när det gäller att evangelisera, nämligen genom ord och genom handling. Att visa Jesus till andra både genom ord och genom sitt liv. Vi är alla levande evangelister. Så som det står i Jakobs brev, att tron utan gärningar är död, eftersom tro samverkar med gärningar. Och genom gärningar blir tron fullbordad.

ARAS BERÄTTAR OM en av hans lärjungar, som heter Maxim:

”Maxim hittade en kort film om Jesus på sociala medier. På slutet av filmen visades kontaktuppgifter till vår kyrka i huvudstaden. Han tog kontakt med oss via e-post och jag tog mig an denna kille. Han var vilsen och visste inte vad han skulle göra med sitt liv. Idag tjänar han Gud aktivt och delar evangeliet med sina vänner. Både hans ord och hans liv visar på vem Jesus är. Han hoppas på att bli pastor en dag.”

Aras har nästan 200 namn på sin lista – de som hört honom berätta om Jesus och hoppet i de goda nyheterna. ”Jag vill se en miljon namn på denna lista!”, utbrister han. Det är inte omöjligt. Inte för vår Gud. Aras låter sig inte nedslås av att alla inte tar emot Jesus på en gång, utan fortsätter uthålligt och ser det som en naturlig del i arbetet. Han har ställt sig till de heligas tjänst. Låt oss ta del i det arbetet.

Namnen är ändrade av säkerhetsskäl.

Du kan ge en riktad gåva till arbetet i Centralasien. Swisha till nummer 900 36 25 – märk gåvan ”Centralasien”.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen