december 21

Javid hittade Gud genom bilolyckan

Berättelser, Blogg, Centralasien

0  comments

Vår lokala arbetare i ett hemligt land i Centralasien berättar om dagen en del av honom dog:

Innan jag förstod vad som hände smällde det. Det skakade och ryckte med våldsam kraft. Bilen voltade två varv, och smällde in i en pelare som krossades. Fönstren exploderade och glassplittret glittrade i luften. Med ett tryck lossade bildäcken och flög åt sidan…

Jag var vid liv. Jag kämpade mig ut ur bilen genom en fönsterruta, och tänkte på mina vänner. Levde de? Var de skadade? Chockerande nog var alla helt oskadda. Ingen av oss hade en enda skråma. Hur var det möjligt?

Tankarna slog över mig. Tänk om någon av mina vänner hade fått sitta i rullstol för resten av sitt liv? Tänk om någon hade dött, på grund av mig? Tänk om jag själv hade dött – och var hade jag då hamnat, himlen eller helvetet?

Jag tänkte tillbaka på mitt liv. När jag var 8 år berättade mina föräldrar för mig om Jesus. Men bara två år senare dog min pappa, och jag fick flytta till farmor och farfar. Eftersom de inte var kristna, fick jag inte längre gå till kyrkan. Med tiden vände jag mig bort från Jesus och började leva ett se- kulärt liv. Jag gjorde så mycket dåligt. Jag rökte, stal, drack och gick på klubbar. Allt ledde fram till den här dagen då jag, 21 år gammal, satte mig bakom ratten efter att ha festat och druckit, och nästan körde ihjäl mig själv och mina vänner.

I allt förstod jag vad som faktiskt hade hänt. Det var Gud som hade gett mig en andra chans och ett nytt liv genom olyckan. Faktum är att jag dog den dagen i oktober 2016, och från och med då tillhör mitt liv bara Jesus.
Jag bestämde mig för att gå tillbaka till kyrkan och börja tjäna Gud. Varje morgon och varje kväll frågade jag Herren, vad är min kallelse och min uppgift i livet? Varför skapade du mig? Varför räddade du mig ur bilolyckan? Efter tre månader fick jag svar. Gud visade sin plan och kallade mig att predika evangeliet och plantera kyrkor.

Nu är jag 24 år gammal, missionär och engagerad i lärjungaträning. Jag älskar att berätta om Jesus, uppmuntra andra och vill bli pastor en dag. Jag skulle vilja berätta för så många som möjligt om Guds kärlek och plantera så många församlingar som jag bara kan!

Javids namn har ändrats av säkerhetsskäl.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor