september 7

Kan man bedriva mission i coronatider?

Blogg

0  comments

Som personal i Sverige fortsätter vi arbeta, fast hemifrån, och våra fältresor är inställda. Vi håller kontakt med våra partners genom appar och webben.  Våra partners vittnar om att deras länder är nedstängda och att olika restriktioner införts. En del arbeten och projekt vi stödjer har lagts på is. Samtidigt berättar de också om hur de ställer om sin verksamhet.

Precis som i Sverige sänder man ifrån Mongoliet gudstjänster online och når nya människor. Våra nationella arbetare i Turkiet har bönemöten och bibelstudier online och sänder gudstjänster via Facebook. Nu når de 300-500 personer per gudstjänst vilket är fantastiskt, då de brukar 
 nå 30-40 personer. Så mitt i det kaotiska går Gud fram.  Eftersom mycket stängs ner så drabbas de allra fattigaste.

I Kaukasien sprider våra lokala hjältar Jesu kärlek mitt i krisen, och vittnar om evangeliet främst genom handling. Matpaket görs iordning som delas 
 ut till behövande familjer.  En stor utmaning som jag märker av när jag lyssnar till våra nationella missionärer är försörjning. Många har ett delstöd från oss, samtidigt som de har ett arbete vid sidan om, och just nu är det många som förlorat sina jobb. Därför blir vårt stöd så mycket viktigare, egentligen avgörande, för att de ska klara sig och kunna fortsätta. 

Det finns också projekt som i princip fortsätter som vanligt. Bibelöversättning pågår fortfarande och tv-sändningarna i mellanöstern fortsätter berätta om Jesus, och nu för ännu fler tittare än vanligt. 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor