april 8

Kazakisk kyrka tar upp kamp via Facebook

Blogg

0  comments

Pastor Ivan och Vadim

Bilden av pastor Ivan (t v) och Vadim på flygplatsen användes i lokal media för att hävda att de båda flydde landet. I verkligheten var de på väg till ett sedan länge inplanerat besök i Kirgizistan.  

Kazakisk kyrka tar upp kamp via Facebook

Pingstförsamlingen New Life i Almaty, Kazakstan, utsattes på långfredagen av en polisrazzia när de firade gudstjänst på ett lokalt kafé. Efter det utsattes församlingen för en rad falska anklagelser i media. Nu kontrar församlingen med att uppmana kristna runtom i världen att filma sina förbönsmöten, skicka dem till församlingen för att de ska kunna publicera dem på sitt Facebook-konto och visa att många står på deras sida.

Vid razzian uttryckte polisen sig hotfullt och många barn och äldre blev rädda, rapporterar Forum 18. De tre internationella besökarna var särskilt utsatta för polisens hotfulla beteende och
först efter en och en halv timme lämnade polisen lokalen. Det var inte första gången polisen, i strid med kazakisk lag, utan husrannsakan tog sig in på ett möte anordnat av församlingen. När Forum 18 kontaktade polischefen för att få höra hans version av händelsen menade han att polisen inte brutit någon lag och att han inte hade förståelse för besökarnas rädsla.

Efter att lokala medier har börjat sprida falska rykten om församlingen, bland annat att de skulle inneha vapen, använder sig församlingen av sociala medier för att visa på sanningen. I det här 15 minuter långa YouTube-klippet går pastor Ivan igenom anklagelserna och berättar vad som egentligen har hänt. Kyrkan har också uppmanat församlingar runtom i världen att filma förbönsmöten och skicka till församlingen för publicering på deras Facebooksida. På så sätt kan myndigheterna se att det är många som är engagerade i New Lifes sak. Om er församling vill medverka på detta sätt, spela in en video där bönen är på engelska och orden ”Kazhakstan” och ”New Life” hörs. Skicka den sedan till vår systerorganisation Dansk Europamission på info@forfulgtekristne.dk som vidarebefordrar videon till församlingen.

 

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor