november 2

Stor konferens samlar kineser för mission

Blogg, Centralasien

0  comments

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Stor konferens samlar kineser för mission

Den andra internationella konferensen ”Mission China 2030” hölls nyligen i Sydkorea och samlade över ett tusen pastorer och ledare.

Temat för konferensen var ”Fridens söner” med hänvisning till Matteusevangeliet 5:9 – ”Saliga de som håller fred – de ska kallas Guds söner”, rapporterade nyligen China Christian Daily. Den första konferensen hölls för ett år sedan i Hong Kong, och där fördes en vision fram om att sända 20 000 kinesiska missionärer till de arabisktalande områdena i Mellanöstern och till Centralasien.

Under årets tredagarskonferens arbetade man vidare med visionen att sända dessa 20 000 kineser utomlands. Konferensens ordförande påminde om att mission är ett uppdrag från Jesus Kristus och den kinesiska kyrkan gensvar på Guds kallelse att vara en del i detta uppdrag.

Under dagarna talades och samtalades det om att bygga en missionsorienterad församling, att nå ut till minoritetsgrupper, tvärkulturell och mission i andra länder. På eftermiddagarna var delades deltagarna in i arbetsgrupper för att arbeta med teman såsom evangelisation på arbetsplatsen, mission i Afrika, mission bland muslimer och församlingsplanering.

En av talarna var James Hudson Taylor IV (se bilden), vars farfars farfar var Hudson Taylor, missionärens om grundare Kina inlandsmissionen 1865, den förste att ta med medarbetare till det inre av Kina.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor