april 28

Kristen levande begravd vid kyrkrivning

Blogg

0  comments

Kinatopp

Kristen levande begravd vid kyrkrivning

Hustrun till församlingsledaren i Beitou kyrka i staden Zhumaidian i Kina dog en hemsk död den 13 april. Vid en protest mot att deras kyrka skulle rivas tryckte föraren av en bulldozer ner paret i en grop och täckte dem med jord. Församlingsledaren lyckades ta sig upp, men inte hustrun.

Den 13 april genomförde ett statligt företag rivningen av kyrkan för att överlåta marken till en lokal byggherre. Församlingsledaren Li Jiangong och hans hustru Ding Cuimei ställde sig i protest i vägen och kunde då inte ana byggarbetarnas grymhet. ”Begrav dem levande för mig”, ska en av arbetarna ha sagt, enligt Martyrkyrkans vänner. ”Jag tar ansvar för deras liv”.

I en telefonintervju uppgav en polis från den lokala polisstationen senare att de två förövarna från rivningsteamet är häktade medan den nationella säkerhetsbyrån genomför en brottsutredning i fallet. Polismannen vägrade uppge vilket brott de anklagas för. Enligt lokala kristna fanns ingen representant för de olika departementen som styr över området på plats för att övervaka rivningen. Li rapporterade själv att polisen tog ovanligt lång tid på sig att komma till platsen efter att mordet rapporterats till dem.

Läs hela rapporten från Martyrkyrkans vänner här

Organisationen China aid har lagt upp en video på Youtube som säger sig visa Ding Cuimei efter att hon har grävts fram ur jorden. Om du vill se den, klicka här.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor