juni 14

Lyckad uppstart för missionsbibelskolan i Kiev

Blogg, Centralasien

0  comments

[rev_slider alias="Kievmissionsskola2016"]

Lyckad uppstart för missionsbibelskolan i Kiev

24 elever vid Kievs bibelinstitut har precis påbörjat en tre månaders lång missionskurs. Många av dem drömmer om att missionera i grannländerna. Missionslärarna Otto och Lena Rimås från Mariannelunds folkhögskola har nyligen varit där.

Det är tredje året i rad som Otto och Lena Rimås från Mariannelunds folkhögskola, i samarbete med Ljus i Öster, åker till Kiev för att undervisa och inspirera elever till mission. Missionskursen anordnas under tre månader varje sommar av Kievs bibelinstitut och Pingstunionen i Ukraina. Ljus i Öster och Mariannelunds folkhögskola har länge varit med och stöttat skolan.

– En sådan missionsinriktad grupp behöver få internationella impulser. Det är nyttigt att träffa lärare från andra länder. Men merparten av lärarna är nationella, säger folkhögskoleläraren Otto Rimås.

I år är det en stor mångfald inom elevgruppen. Hälften är män och hälften är kvinnor. Trots att åldern varierar mellan 17-45 år är gruppsammanhållningen stark.

– Det har varit en jättebra start. Deltagarna har stort engagemang och intresse för mission och interagerar bra tillsammans.

Under kursens första vecka har Otto och Lena Rimås undervisat med temat ”Gudsriket till världen med Jesus som exempel”. De har undervisat och gjort gruppövningar om mission, socialt engagemang, kristen själavård, ledarskap och kristen etik och livsstil.

– Under en gruppövning skulle deltagarna föreställa sig att de kommit tillbaka från missionsfältet och att de skulle presentera sina erfarenheter för dem här hemma. Det blev intensiva samtal och mycket skratt. Tanken var att stimulera deras fantasi, säger Otto Rimås.

Och fantasifullt blev det. Grupperna presenterade påhittade missionsprojekt från ett efterkrigsdrabbat Syrien, ett socialt arbete med flera församlingsplanteringar i Ukraina, barnprojekt i Centralasien och ett mobilt missionsprojekt som åker världen runt för att rycka in vid akuta behov.

– De presenterade många bra initiativ – som faktiskt är helt möjliga. Det finns så mycket man kan göra för Guds rike, säger Otto Rimås.

Förutom missionsundervisning kommer deltagarna ta del av språkundervisning. I år kommer de att lära sig polska och serbiska. Och även om de flesta kommer att bedriva mission i Ukraina är det flera som planerar att åka till både Polen och Serbien i mission.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor