juli 28

Magnus vill öka missionstempen i Sverige

Blogg

0  comments

Magnus vill öka missionstempen i Sverige

Strategisk ledare som brinner för att sprida evangeliet till onådda folk. Ljus i Östers nya missions-föreståndare Magnus Lindeman kommer in i arbetet med mycket ny energi.

Magnus Lindeman och hans fru Sandra har länge brunnit för mission. Vägen in i missionsarbetet har dock varit långt ifrån spikrak. Men i dag kan Magnus Lindeman ana en röd tråd i livet.

– Det är fasinerande hur Gud har pusselbitar som vi kanske inte förstår när vi står i den situationen, men någonstans på vägen läggs bitarna på plats, säger han när Ljus i Öster är på besök hemma i lägenheten i Västerås.

Magnus Lindeman har arbetat som pastor i både Norrtälje och Västerås och beskriver sig själv som en strategisk ledare. Han älskar att undervisa och har även arbetat som bibelskollärare på Kaggeholms folkhögskola och Citykyrkans bibelskola IBIOS.

Vad tänker du om Ljus i Östers roll och arbete?

– Jag tror vi ska fortsätta göra det som Ljus i Öster är bra på. Exempelvis våra arbeten med nationella partners och missionsbibelskolor. Vårt fokus på onådda folk är viktigt för mig.
– Men sedan ser jag också utmaningar. Jag tror Ljus i Östers har en roll att öka missionstempen i Sverige. Då behöver vi göra Ljus i Öster känt för den yngre generationen också. För jag tror inte att ungdomar i dag har mindre passion för mission än vad man hade på 1970-talet.

Håll utkik efter hela intervjun med Magnus Lindeman i nästa nummer av tidningen Ljus i Öster. Innan dess kan du passa på att se videon här ovan där Magnus Lindeman berättar lite om sig själv.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor