mars 6

”Mitt hjärta bankar för onådda folk”

Blogg

0  comments

Marcus_Furingsten_utomhus_litenbild

”Mitt hjärta bankar för dem som inte har hört evangeliet”

Den 1 mars började Marcus Furingsten, tidigare pastor i Nynäshamn pingstkyrka, att arbeta på Ljus i Öster som missionsansvarig. Nu ser han fram emot att komma ut i Ljus i Östers målområden för att, tillsammans med nationella partners, hitta fler sätt att sprida evangelium.

Markus, hur skulle du beskriva dig själv?

 

– Jag brukar säga att jag är en katalysator. Jag är en person som kan gå in i situationer där människor har olika viljor och tankar och ändå få processen att gå vidare på ett bra sätt. Sedan drar jag mig inte för att säga sanningen och jag vill alltid hitta orsaker till varför saker är som de är. Då får man enklare med sig människor framåt.

Vad brinner du för inom mission?

 

– Mitt största intresse har alltid varit onådda folk. När jag har åkt på konferenser är det alltid sådana seminarier som jag har sökt mig till. Mitt hjärta bankar för att nå dem som ännu inte har hört evangeliet. Vilka folk det handlar om kan ju förändras – de som var onådda kan bli nådda. Det är viktigt att ha koll på det.

Vad har du gjort tidigare?

 

– Jag blev färdig pastor år 2004 och har sedan dess arbetat i Karlskrona, Siljansnäs i Dalarna och i Nynäshamn.

Vad fick dig att lämna pastorsrollen?

 

– Jag upplevde ett tydligt tilltal från Herren att det var dags att gå vidare och då vill jag försöka lyda.

Vad har du för relation till Ljus i Öster?

 

– Jag har haft intresse för Ljus i Öster ganska länge. År 1995 åkte jag för första gången med ett evangelisationsteam till Ryssland. Vi åkte till en församling som vi fick kontakt med via Ljus i Öster i republiken Udmurtien. Där fick vi vara med och berätta för förskolelärare och elever på skolor om Jesus. Före Sovjetunionens fall hade jag inget intresse av att lära mig ryska, men när jag fick lära känna den ryska kulturen och människorna där växte mitt hjärta för befolkningen. Jag och en annan från teamresan började sedan hjälpa Ljus i Öster att utbilda nya grupper som skulle åka ut på evangelisationsresor. Därefter har jag suttit med i Ljus i Öster styrelse under tre mandatperioder (sedan 2009).

Talar du ryska i dag?

 

– Jag kan en del ryska, men nu är planen att jag ska lära mig mycket mer. Jag övar minst en halvtimme varje dag. I huvudet vet jag ungefär hur det ska låta. Nu gäller bara det att få igång munnen också!

Hur känns det efter de första dagarna på jobbet?

 

– Det är mycket att sätta sig in i så här i början och det blir många nya intryck, men det känns bra.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor