juli 7

”Nå muslimer genom att tala deras eget språk”

Blogg

0  comments

Ryssland_genrebild

”Nå muslimer genom att tala deras eget språk”

På besök i Uralområdet undervisade Ljus i Östers medarbetare på en bibelskola i hur turkbesläktade kan missionera bland sitt eget folk.

Tatarstan är en turkisk delrepublik i Ryssland med cirka 3,8 miljoner invånare. Majoritetsbefolkningen består av tatarer som till stor del är kulturella muslimer. De drar gärna ett likhetstecken mellan att vara tatar och att vara muslim, vilket har gjort det svårt för kristna som är i minoritet.

Ljus i Öster var nyligen på besök på en bibelskola i Uralområdet där 26 elever deltog i olika missionskurser. Och några av eleverna på skolan kom från republiken Tatarstan. På skolan finns sovplats för alla elever samt ett kök, en matsal och ett klassrum. Under en hel vecka fick en av Ljus i Östers medarbetare chans att undervisa i ämnena islam, kulturanpassning och tvärkulturell kommunikation. Den gästande läraren berättar om spännande kulturmöten och samtal:

– Den allmänna uppfattningen bland tatarerna är att den som konverterar till kristen tro förråder sitt folk och börjar be till den ryska guden. Jag talade därför en hel del om att vända på allt detta genom att tala och vittna på tatariska i stället för ryska för att på så sätt bevisa att man kan vara en genuin tatar och samtidigt vara kristen, berättar Ljus i Östers medarbetare.

Bland bibelskolans elever har nio personer muslimsk bakgrund. Men ingen av dem har själva praktiserat islam innan de blev kristna.

Läs mer om vad Ljus i Öster arbetar med i Uralområdet.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor