juli 16

Ny kristen podcast vill uppmuntra och inspirera troende

Berättelser, Blogg, Lokala hjältar

0  comments

Nu finns fyra avsnitt av “Missionspodden” ute. Podcasten är en ambitiös dramaproduktion som beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär. 

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina strapatser. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett storslaget sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 

Vad är egentligen en podd? 
En podd (eller Podcast) är ett radioprogram (alltså enbart ljud) som går att lyssna på via datorn eller mobiltelefonen. Apple- och Androidtelefoner har särskilda Podcastappar där du kan lyssna direkt på programmen. Du kan också lyssna i Spotify – klicka här för att gå direkt till podden. Du kan också lyssna direkt på vår hemsida – ljusioster.se eller i spelaren här nedanför:

Hur många missionärer stöder Ljus i Öster idag?
I dagsläget stöder Ljus i Öster drygt 200 lokala missionärer, främst i de östra delarna av världen. Om du gillar podden och vill stödja våra nuvarande missionärer kan du Swisha en gåva till nummer 900 36 25, märk “podden”. Du kan också bli månadsgivare direkt här på hemsidan!

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

När herren kallar

När herren kallar

Khasans kristna tro fick honom svartlistad

Khasans kristna tro fick honom svartlistad

”Kvinnorna är vägen till Jesus för muslimerna”

”Kvinnorna är vägen till Jesus för muslimerna”