april 12

Nya församlingar planteras i Mongoliet

Blogg

0  comments

Bara några dagar inn­an coronapandemin bröt ut hade Ljus i Öst­ers partner i Mongoliet en konsultation för församlingsplanterare.

Det var 65 personer och 33 kyrkor som deltog under tre dagar. Nergui, vår partner, berättar:

”Vi samtalade om att församlingsplanteringar i Mongoliet ligger på Guds hjärta. Många delade med sig av sin vision om att förbereda unga ledare och plantera nya församlingar i närheten av byar. När vi bad om Andens ledning, fick vi tilltal om att Gud vill att vi ska gå ut och göra Jesu lärjungar för folket i Mongoliet. Ledarnas vittnesbörd blev en stor uppmuntran för oss och vi insåg att tiden är nu inne för att gå ut och träna upp lärjungar.”

Våra partners i Mongoliet är en del av ett större nätverk och genom det har de också kontakt med ett par som ska börja arbeta i Nordkorea. På grund av covid-19 har deras arbete tillfälligt stannat av litet. Under tiden när det inte går att resa hjälper de till i kyrkan i Mongoliet och förbereder sig för ett spännande och farligt uppdrag i Nordkorea.

Nergui berättar att de är tacksamma över att de kunde genomföra konsultationen i rätt tid. Bara några dagar senare blev smittspridningen så stor att myndigheterna i Mongoliet införde karantän och restriktioner.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen