april 12

Nya församlingar planteras i Mongoliet

Blogg

0  comments

Bara några dagar inn­an coronapandemin bröt ut hade Ljus i Öst­ers partner i Mongoliet en konsultation för församlingsplanterare.

Det var 65 personer och 33 kyrkor som deltog under tre dagar. Nergui, vår partner, berättar:

”Vi samtalade om att församlingsplanteringar i Mongoliet ligger på Guds hjärta. Många delade med sig av sin vision om att förbereda unga ledare och plantera nya församlingar i närheten av byar. När vi bad om Andens ledning, fick vi tilltal om att Gud vill att vi ska gå ut och göra Jesu lärjungar för folket i Mongoliet. Ledarnas vittnesbörd blev en stor uppmuntran för oss och vi insåg att tiden är nu inne för att gå ut och träna upp lärjungar.”

Våra partners i Mongoliet är en del av ett större nätverk och genom det har de också kontakt med ett par som ska börja arbeta i Nordkorea. På grund av covid-19 har deras arbete tillfälligt stannat av litet. Under tiden när det inte går att resa hjälper de till i kyrkan i Mongoliet och förbereder sig för ett spännande och farligt uppdrag i Nordkorea.

Nergui berättar att de är tacksamma över att de kunde genomföra konsultationen i rätt tid. Bara några dagar senare blev smittspridningen så stor att myndigheterna i Mongoliet införde karantän och restriktioner.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Med Guds hjärta för Turkiet

Med Guds hjärta för Turkiet

”Hellre en ko i Sverige än en människa i Sudan”

”Hellre en ko i Sverige än en människa i Sudan”

Mitt framför deras ögon

Mitt framför deras ögon