juli 13

Östeuropas största ungdomskonferens

Blogg

0  comments

[rev_slider alias="bildspel-malynfest"]
Foto: Evangelical Christian Church Ukraina

 

Ukraina anordnar Östeuropas största ungdomskonferens

I dag avslutas Östeuropas största kristna ungdomskonferens. Tusentals ungdomar från Ukraina och närliggande länder har under en vecka samlats för att söka Gud tillsammans.

Malynfest kallas den årliga pingstkonferens som samlar runt 5000 kristna ungdomar i Ukraina mitt ute i en stor skogsglänta långt utanför all stadsbebyggelse i västra Ukraina. Förutom möten, gudtjänster och gott sällskap med andra kristna erbjuds många seminarier, workshops och lovsångskvällar. I år har Malynfest pågått mellan den 6-13 juli med temat ”Den rättfärdige skall leva av tro”. Flera talare har uppmuntrat ungdomarna att gå ut med evangeliet.

– Kära unga vänner, Ukraina väntar på andliga arbetare – personer som går ut och förändrar bilden av denna nation. Vem går? Vill du gå?, sa ukrainska Pingstunionens högsta biskop Michael Panochko till deltagarna.

Pastor Bogdan Levitsky, ansvarig för det nationella ungdomsarbetet, pratade bland annat om vikten av mission:

– Det hörs nu många utmaningar: för mission i krigszonen, där vi har en enorm kyrklig tillväxt och där behovet är ännu större; för mission till Kenya och till andra länder; för arbete med förnyelse-projekt och mycket mer.

Delegationer och representanter från Sverige, Vitryssland, Polen, USA, Sydkorea, Kanada och Indien har varit på plats under konferensen. Ett dussintal talare från Ukraina och andra länder har predikat. En speciell inbjuden gäst var den 91-åriga Alice Shevkenek från Kanada som har arbetat som missionär i över 70 år, bland annat i Ukraina.

– Det här är vår ambition – att ni unga människor ska forma ett Guds armé, sa Alice Shevkenek på mötet.

Ljus i Öster har under de senaste åren alltid varit på plats under Malynfest med en utställning om missionsbibelskolan som vi anordnar på Kievs bibelinstitut tillsammans med församlingar i Ukraina.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor