september 1

Hjälp oss att dela ut matpaket till familjer vars skördar och kök spolats bort!

Blogg

0  comments

Där vattnet börjar dra sig undan vadar byborna ut för att rädda vad som räddas kan ur gyttjan. På många platser står människors hem fortfarande under vatten, om de står kvar alls. De som vanligtvis bor längs med flodstränderna har sökt sig till höjderna dit vattnet inte nått och sover utmed de vägar som floden inte slitit isär.  

Våra medarbetare på plats i norra Pakistan står mitt i en katastrof av gigantiska proportioner. Enligt landets myndigheter stod en tredjedel av landet under vatten när läget var som värst. Enligt samma källa ska 80 000 hektar jordbruksmark ha blivit översvämmad. 

Det folk i Pakistan som Ljus i Öster i huvudsak arbetar med är extremt hårt drabbat. Maten är förstörd och många av dem har inte ätit på flera dagar. Just nu krävs det alltså akuta insatser, som kan hjälpa de drabbade på kort sikt. Av den anledningen har vi redan nu börjat stötta distributionen av matpaket i regionen tillsammans med vår partnerorganisation Gå ut Mission. 

Just nu planerar våra lokala medarbetare för att dela ut basvaror så som mjöl, ris och olja. För 300 kronor kan de ge en familj ett tre veckors matpaket. 

Därför öppnar vi nu upp en katastrofinsamling för att stötta utdelningen av dessa matpaket. Vi vill med den här insamlingen hjälpa minst 1000 familjer och hoppas att du vill ge en gåva och göra detta tillsammans med oss. 

Var också med och be för Pakistan! För de som i hast flytt med sin familj, rafsat ihop sina viktigaste saker och sett över axeln en sista gång bara för att se floden sluka deras hem. Var med och be för den akuta situationen och den återhämtning som väntar de som drabbats. 

Ge en gåva genom att swisha till nr: 900 36 25 eller via bankgiro 900-3625

Märk gåvan ”pakistan”

Läs mer om våra andra insamlingskampanjer här:

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor