TEAMRESOR

Nu har ansökan till Ljus i Östers, Team IMPACT 2023, öppnat!

Sommaren 2023 reser vi ut i världen för att tillsammans med Ljus i östers nationella arbetare låta människor från spännande kulturer och onådda folk få höra om Jesus. 

Sommaren 2023 låter kanske lite avlägset, men vi vill börja redan nu. För vi tror att en resa blir bättre om man gör den tillsammans med vänner. Därför vill vi ge dig möjligheten att under våren bli en del av ett team som under ett halvår får möjligheten att mötas online, lära känna varandra, tränas för tjänst och undervisas. För att sedan ge sig ut på en livsförvandlande resa tillsammans. 

Vi tror att själva resan kommer att betyda mycket för dig. Du kommer få möta lokala kristna, uppmuntra och inspirera dem i deras situation och i den mån det är möjligt evangelisera tillsammans med deras evangelister och unga. 

Vi vill ge dig och teamet möjligheten att inom en snar framtid vara med och påverka, göra en verklig, "longlasting impact" hos ett onått folk, så därför vill jag uppmuntra dig att ansöka redan nu!

Teamets uppstart: våren 2023 

Preliminär avresa: juli-augusti 2023

Preliminär destination: Centralasien

Preliminär kostnad: 8500-9500 kr

Nu har Ljus i Östers Ungdomsteam, Team IMPACT 2022 landat efter 10 helt fantastiska dagar på resande fot i Centralasien!

Efter mer än två år av stängda gränser och knappt några besök blev våra medarbetare i Centralasien väldigt glada av att se oss. Vi fick uppmuntra, inspirera och i den mån det var möjligt tillsammans evangelisera. 

Vi reste i juli men började mötas som team redan i januari. För vi ville ge deltagarna en ärlig chans att under våren bli ett team av vänner, som stöttar, uppmuntrar och utmanar varandra innan och under resan.  

Tillsammans har teamet fått vara med om att uppmuntra och inspirera den lokala församlingens framtida ledare. De har suttit och samtalat med dem i soluppgången, fått gå med dem i bergen och bett tillsammans med dem i solnedgången. Själva har de fått möta en ny kultur och blivit inspirerade av de kristna och deras situation.

Tillsammans har de fått närma sig Gud och sett honom komma nära. De har fått höra honom tala, visa vägen och även hålla tillbaka regnmolnen. 

Resan blev med andra ord långt över över förväntan och nu vill de att fler ska få möjligheten att träffa några av Ljus i östers 200 missionärer på plats bland de mest onådda folken i världen.

Redan nu kan du ansöka till framtida resor med Ljus i Öster. Både som deltagare och ledare. 


Missionspodden

Missionspoddenn är en ambitiös dramapodd, i stil med P3 Historia, och beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär.

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina äventyr. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett mäktigt sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 


Ljus i Öster stödjer drygt  200 lokala missionärer runt om i världen.
Här kan du läsa om några av dem: