TEAMRESOR

Nu har Ljus i Östers Ungdomsteam, Team IMPACT landat efter 10 helt fantastiska dagar på resande fot i Centralasien!

Efter mer än två år av stängda gränser och knappt några besök blev våra medarbetare i Centralasien väldigt glada av att se oss. Vi fick uppmuntra, inspirera och i den mån det var möjligt tillsammans evangelisera. 

Vi reste i juli men började mötas som team redan i januari. För vi ville ge deltagarna en ärlig chans att under våren bli ett team av vänner, som stöttar, uppmuntrar och utmanar varandra innan och under resan.  

Tillsammans har teamet fått vara med om att uppmuntra och inspirera den lokala församlingens framtida ledare. De har suttit och samtalat med dem i soluppgången, fått gå med dem i bergen och bett tillsammans med dem i solnedgången. Själva har de fått möta en ny kultur och blivit inspirerade av de kristna och deras situation.

Tillsammans har de fått närma sig Gud och sett honom komma nära. De har fått höra honom tala, visa vägen och även hålla tillbaka regnmolnen. 

Resan blev med andra ord långt över över förväntan och nu vill de att fler ska få möjligheten att träffa några av Ljus i östers 200 missionärer på plats bland de mest onådda folken i världen.

Redan nu kan du göra en intresseanmälan för framtida resor med Ljus i Öster. Både som deltagare och ledare. 


Missionspodden

Missionspoddenn är en ambitiös dramapodd, i stil med P3 Historia, och beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär.

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina äventyr. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett mäktigt sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 


Ljus i Öster stödjer drygt  200 lokala missionärer runt om i världen.
Här kan du läsa om några av dem: