november 23

Tohar frisläppt efter 7 år i fängelse!

Blogg

0  comments

tohar_fangelse_webb

 

Tohar frisläppt efter 7 år i fängelse!

Under flera år har Ljus i Öster lyft upp fallet med fängslade Tohar Haydarov från Uzbekistan. En kort tid efter han blev kristen arresterades och fängslades han. Nu har Tohar äntligen blivit frisläppt – två och ett halvt år innan strafftiden tagit slut.

– Vilket glädjande besked! Både för Tohar och för oss, men även för alla läsare som har bett, engagerat sig och skickat brev, säger Lars Narin missionskoordinator på Ljus i Öster.

Våren 2010 dömdes Tohar Haydarov till tio års fängelse i Uzbekistan, falskt anklagad för försäljning av narkotika. Kort innan han arresterades hade han konverterat från islam till kristen tro. Han var medlem i en oregistrerad baptistkyrka. I samband med att Tohar blev arresterad pressades han att förneka sin tro, men han vägrade.

Under sin tid i fängelset har Tohar fått känna av fängelseledningens motstånd och han har tidvis haft det väldigt svårt. Tohars fall har blivit känt världen över – han har fått uppmuntrande brev skickade till fängelset från bland annat Uzbekistan och olika nordiska länder. Ljus i Öster har under de senaste åren kampanjat för Tohar. Vi har uppmuntrat människor att be för honom och att skicka brev till honom. Tack till alla er som varit med och stöttat Tohar på olika sätt!

Vi återkommer med mer information.

Läs mer om Tohar och varför han fängslades här.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen