UKRAINA BEHÖVER DIN HJÄLP

Ett år har gått sedan Rysslands invasion av Ukraina. Kriget har orsakat enormt mycket lidande, förstörelse och död. Behoven är fortfarande stora. Din hjälp behövs.

För ett år sedan startade vi en insamling till de krigsdrabbade i Ukraina. Arbetet med att hjälpa har fortgått och i samband med årsdagen vill vi återigen uppmärksamma de stora behov som finns än idag.

Bristen på mat är akut för de familjer som befinner sig mitt i kriget. En gåva från dig hjälper människor på flykt och de familjer som fått sina hem förstörda. 

Många av dem som flyr striderna behöver basala förnödenheter såsom mat och vatten. Ljus i Östers partners i området har hjälpt människor sedan kriget bröt ut i början på 2022 och tack vare er som gav gåvor under året så har vi kunnat understödja våra partners ekonomiskt.

Dessvärre fortsätter kriget och behoven är fortsatt stora. Vi vill därför åter göra en riktad insats för att hjälpa människorna i Ukraina. De behöver mat och de behöver få uppleva Jesu kärlek och omsorg, istället för rädsla och ständig oro.

Ett matpaket kostar 120 kronor och räcker för ett hushåll i en månad.  Innehållet består av basvaror så som ris, pasta, konserver, olja och socker.

Du kan även ge via Swish och bankgiro.
Swisha valfritt belopp
till 900 36 25.
Du kan också ge via bankgiro, 900-3625.

Märk din gåva med "Ukraina".