augusti 17

Ungdomar möter Jesus på fotbollsplanen

Blogg

0  comments

Andrei är en av våra lokala missionärer i Centralasien som blev den första i sin familj att bli kristen. Han berättar för oss om hur han genom sport når ut till ungdomar med evangeliet.

”Jag föddes i en tatarisk muslimsk familj. Min farfars far var en muslimsk präst i en moské. Mina föräldrar däremot har levt med kommunistiska traditioner och är ateister. Jag är den förste i min familj som har tagit emot Jesus Kristus som min frälsare. 

Jag började gå till kyrkan år 2000 och blev döpt efter tre år, men jag var inte pånyttfödd på riktigt. Åtta år senare blev jag sjuk i tuberkulos och blev inlagd på sjukhuset i sex månader. Där växte ett beslut fram i mig och jag sa till Gud: ”Jesus, om du helar mig, så ska jag tjäna dig”. Jag blev frisk och gav mitt liv helt till Gud.

Eftersom jag hade arbetat många år som tränare och idrottslärare i skolan, visade Gud mig att det är med sport som jag kan tjäna honom. Jag blev då involverad i sportverksamheten i församlingen och tränar barn och ungdomar i fotboll och innebandy. Ungefär 70 procent av barnen är tonåringar och många kommer från trassliga familje­förhållanden och har inte troende föräldrar. 

Vi hyr in oss i kontorslokaler för att ha söndagsgudstjänster och för andra aktiviteter under veckan. Vi är väldigt tacksamma till Ljus i Öster för att ni stödjer vår församling, så att vi kan nå barn och ungdomar i vår stad.”

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl. Mannen på bilden är inte personen som omnämns i texten.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

Alla barn ska veta att Jesus älskar dem

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

”Detta är precis vad jag är kallad att göra”

Stora visioner för den kristna kanalen

Stora visioner för den kristna kanalen