Ungdomsteam 2022

Efter mer än ett år av stängda gränser och knappt några besök skulle våra missionärer bli väldigt glada av att se dig. Vi tror att du vill följa med för att uppmuntra, inspirera och evangelisera tillsammans med några av våra 200 missionärer bland de mest onådda folken i världen.  

År 2022 reser vi. Men ni har fått möjligheten att redan i vår bli en del av äventyret. För innan vi åker vill vi ge er en ärlig chans att bli ett team av vänner, som stöttar, uppmuntrar och utmanar varandra innan och underresan 

Genom att i förväg bygga team hoppas vi kunna ge er de allra bästa förutsättningarna för en livsförvandlande missionsresa.   

Ljus i öster samarbetar med ungefär 200 missionärer på platser där mindre än 2% av befolkningen är kristna. I över 100 år har vi arbetat för att nå de onådda folken. Nu får du möjligheten att ta del av ett enormt arv av erfarenhet och bli en del av organisationens fortsatta historia.  

Så här ser planen ut: 

Inom en snar framtid vill vi skapa ett ungdomsteam. Centralasien-teamet. Cirka 6 månader innan avresedatum kommer teamet träffas för första gången.  

Vi hade önskat anordna så många fysiska träffar som möjligt men inser att avstånd, tid och pandemi begränsar oss. Vi kommer därför använda det fantastiska verktyget Zoom. Vilket kommer låta oss träffas online ca 1 gång/månad under de första månaderna och 2 gång/månad då det börjar närma sig. Onlineträffarna varar ungefär 45 minuter.  

Under förberedelseperioden vill vi även anordna en helg (fre-sön) då vi möts upp fysiskt i någon av deltagarnas kyrkolokaler.  

Tanken är att ni genom dessa träffar lär känna teamet och får tränas och undervisas av ledarna och medarbetare från Ljus i öster.  

Våra missionärer i Centralasien arbetar mycket med att nå ut till den unga befolkningen i landet. Teamet får under ungefär en vecka möjligheten att lära känna våra nationella missionärer i fält. Du kommer få möta unga centralasiatiska kristna och tillsamman med dem tjäna den lokala församlingens vision att nå de onådda. Vi vill ge dig och teamet möjligheten att bli aktiverad på ett sätt som är till uppbyggelse för de lokala kristna.

Teamet är planerat att bestå av 8-10 personer, ledare inkluderat. För att kunna ge er de bästa förutsättningarna att bli ett tight team förväntar vi oss att deltagarna prioriterar teamträffarna, engagerar sig för att lära känna teamet och är inställda på att lära, tjäna och utmanas.  

Utöver det så tror vi att du kan förvänta dig att få träffa andra, unga troende peppade på mission. Men även att få bli utmanad till att ta nya steg i tron tillsammans med människorna du lärt känna under året.  

Men det väntar fler möjligheter än så. Både innan, under och efter resan!  

När du bett och funderat över om du vill vara en av dem som åker 2022 anmäler du dig via länken som du finner nedan. Uttagningen sker löpande och platserna kan fyllas innan sista anmälningsdatum.   

Avgiften för äventyret kommer att betalas i två omgångar under förberedelseperioden för att ge deltagarna möjlighet att spara till avgiften. Om den faktiska kostnaden för resan blir högre än planerat står Ljus i öster för denna ytterligare kostnad. För att det ska vara möjligt att bygga ett team utan avhopp anser vi att det krävs en mycket god anledning för ett eventuellt avhopp. Ljus i Öster kan inte anses vara återbetalningsskyldiga för flygbiljetter m.m.  

 Vi tror att denna möjlighet kommer att ge ringar på vattnet och generera ytterligare möjligheter för dig och teamet att kanske fortsätta träffas och resa tillsammans. Min egen förhoppning, som ledare, är att få hälla minpassion för Jesus på den eld som brinner i ditt hjärta och se det spraka och glöda långt, långt efteråt.  

Sista anälningsdag: 15 December
Anmäl dig på https://forms.office.com/r/p47FmtRiR6  

Datum: Juli-augusti 2022
Längd: 7-10 dagar
Pris: 7000-8000 SEK
Ålder: Född 2006 eller äldre
Teamets uppstart: Januari 2022 (om möjligt ännu tidigare)


Vaccination mot Covid-19 är ett krav.


Missionspodden

Missionspoddenn är en ambitiös dramapodd, i stil med P3 Historia, och beskriver några av Ljus i Östers missionärers livsöden. Du får följa med till Gulag-lägren i Sibirien, in i KGB:s förhörsrum, vidare in till radikala islamistiska miljöer i Turkiet. Sedan fortsätter resan med storslagna turer längs Sidenvägen österut och nervkittlande bilturer på landsbygden i Mongoliet, genom djupa floder och på vägar som knappt bär.

Alla huvudpersoner i podden har en gemensam nämnare: De har fortsatt att följa Gud även genom svårigheter och sorger, och har gjort stora avtryck bland människorna de träffat under sina äventyr. Och visst, det har varit riktigt tufft emellanåt, men de har också fått uppleva Gud på ett mäktigt sätt.

Varje avsnitt avslutas med ett samtal mellan Ljus i Östers fältansvarige Markus Furingsten och direktor Magnus Lindeman. I samtalet kopplas berättelsen du just lyssnat på ihop med samtiden och hur situationen ser ut idag i den berörda regionen. 

Missionspodden vill vara en inspiration för kristna i Sverige idag och uppmuntra människor att gå “all in” för Jesus. För det är spännande att leva nära Jesus! 


'

Ljus i Öster stödjer drygt  200 lokala missionärer runt om i världen.
Här kan du läsa om några av dem:

blank