juni 21

Utelåst av Gud

Blogg

0  comments

Vår nationelle arbetare i Kaukasien berättar om när han var den ende som inte kunde ta sig in genom kyrkans dörrar!

Jag kom till kyrkan som vanligt, men dörren var låst. Det konstiga var att det bara var för mig den var låst. Andra personer kom också till kyrkan, tog tag i handtaget, öppnade och gick in. Men så fort jag tog tag i handtaget var dörren låst. Jag kände mig som en syndare och började på allvar fråga mig varför Gud inte lät mig gå in i kyrkan? Jag gick ut på gatan och bad:

– Herre förlåt mig, jag vill vara i Ditt hus.

I Norra Kaukasien där vår arbetare lever, har våld- samma islamistiska grupper fått fäste. Senast i nyår dödades en polis och IS tog på sig dådet, de räknar området som en del av sitt kalifat.

– Här är du!

En okänd kvinna kom fram och kramade om mig medan jag bad på gatan. Jag blev väldigt förvånad och undrade varför hon betedde sig så underligt.

– Du vet inte vem jag är men igår ville jag ta mitt liv. Jag ringde en vännina och hon sa ’Det är ditt liv och du bestämmer själv hur du ska göra, men innan du tar ditt liv så gör mig en tjänst. Titta på ett klipp på YouTube där en man berättar om sin nära döden-upplevelse, och gör sedan som du vill.’ Jag såg klippet och ringde min vännina och sa ’jag måste träffa honom och se om det är på riktigt.’ Vi började leta tillsammans.
I filmklippet fanns namnet på den 2 kilometer långa gatan där kyrkan låg, men utan något husnummer. Kyrkans läge hålls under radarn, därför är den svår att hitta. Vi började från början och gick från hus till hus och frågade men ingen visste var kyrkan låg. Efter ett tag såg vi att det var många som gick i en viss riktning och när vi följde strömmen hittade vi dig stående här ute på gatan.

Där stod vår nationelle arbetare uppgiven och ovetandes om att Gud höll på att använda honom och hans vittnesbörd för att rädda någons liv. Tack och lov är Gud inte rädd för att bokstavligen stänga dörrar när han vill ha oss på rätt plats, i rätt tid. Nu har vår arbetare fått döpa kvinnan. Istället för att ta sitt liv, valde hon att säga ja till ett helt nytt liv i Jesus.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor