april 13

Vi bjuder in till ett stort kalas!

Blogg

0  comments

På väg upp till korset ser antagligen Jesus den stora festen framför sig. Dagen då alla folk ska mötas och fira segern över döden tillsammans. Alla folk ska få en inbjudan.

I skrivande stund väntar många fortfarande på sin inbjudan. De har inte fått höra om Jesus än. I Kaukasien finns det många så kallade onådda folk och pressen är stor på den som väljer att ta emot inbjudan. Men mängder av människor gör det ändå. Trots riskerna vill de följa Jesus. Allah och Buddha kan inte jämföra sig med Jesus.

I många av Kaukasiens bergsbyar finns det inte en enda kristen. Majoriteten av befolkningen lever som muslimer på svårnådda platser men våra partners har hittat en möjlighet att nå även dem. I en av våra partner församlingar har de upplevt hur Gud kallat dem till att ta ansvar för specifika byar. Församlingsmedlemmarna bär byarna i bön men söker också aktivt efter möjligheter att nå dem med evangeliet. Det har lett till att man anordnat aktiviteter för unga och genom lek och tävling byggt relationer. Man har på så sätt också vunnit folkets förtroende och på flera ställen har församlingen samlat upp emot 200 barn som fått höra om Jesus

Teamet bjuder också in till sommarläger. Under en sommar anordnade församlingen tre läger som gav ca 300barn och ungdomar möjligheten att möta Jesus. Alla deltagarna kommer från de muslimska byarna och nästan ingen har en tro på Jesus. 

Lägret pågår ungefär en vecka och under den veckan finns risken att de ungas liv blir förvandlade. Ledarna predikar ett tydligt frälsningsbudskap och ger dem en inbjudan. Många väljer att följa Jesus och fortsätter hålla kontakten med teamet. Men precis som det kan vara svårt för en svensk tonåring att möta en helt oförstående familj efter ett livsförvandlade läger så kan de kaukasiska ungdomarna få det tufft när de kommer hem igen. De pressas hårt och teamet är därför noga med att följa upp, trösta och hjälpa dem.  

Vår partners förhoppning är att under de kommande åren anordna fler läger i fler byar. Men för några dagar sedan fick vi ett meddelande om att tälten gått sönder. Det skulle kosta ca 30 000 kronor att köpa nya tält av bättre kvalité som håller för en anstormning av förväntansfulla kaukasiska ungdomar. Därför anordnar vi under påsken en insamling till sommarens läger.

Vi tror att vi är många som vill vara med och bjuda in Kaukasiens unga till det himmelska kalas som väntar.  

Vill du ge en gåva och stötta inköp av tält, sovsäckar, liggunderlag och fler läger?
Swish: 900 36 25
Bankgiro: 900-3625
Märk gåvan med ”sommarläger”

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor