mars 16

Vi kan nå miljarder med Jesu kärlek

Blogg

0  comments

Att fullborda missionsbefallningen under vår livstid är en stor utmaning, men fullt möjligt. Många kom för att höra vad Gud gör på frontlinjen, när Ljus i Öster och vår partner Eugene Bach besökte flera kyrkor i Sverige under hösten 2019.

Det är svårt att vara oberörd när Eugene tar micken och berättar om det stora stridsfältet i Asien. Den största väckelsen sker sida vid sida med hur många onådda folk som helst. Han berättar att upp till 30 000 kineser blir frälsta varje dag. I sin hand håller han en högteknologisk bibel stor som ett piller, en innovation som tagits fram för att Bibeln är för farlig att läsa på många platser i öster. Priset är så högt att välja Jesus, att man kan tro att det skulle vara färre som vågade, men det visar sig att de i större utsträckning håller fast vid Jesus när det kostar. Bland Kinas frälsta finns stora visioner om att nå onådda i grannländerna, även om det för tillfället råder stor oro och osäkerhet på grund av Corona-virusets framfart.

Majoriteten av de folk som ännu inte nåtts av evangeliet finns mellan Kina och Jerusalem. Eugene kallar det för den sista stridslinjen. Han är genom organisationen Back to Jerusalem Ljus i Östers huvudpartner för att nå områdets onådda. Här finns nationer och makter som motstått evangeliet i århundraden och mer. Innanför gränserna finns också människor som du och jag, hela folk, som längtar efter att ett hopp ska lysa i mörkret. Det finns mycket fattigdom, smärta och hatet faller som bomber över människors liv. Mörkret råder och ropen stiger till Gud. Under kvällen blir deras smärta, vår smärta. Deras längtan, vår längtan.

När man tittar på kartan så ser det här området ganska litet ut i jämförelse med resten av världen. Vi har kanske bara en liten bit kvar ändå tills alla folk nåtts med Jesu kärlek?

– Men här är grejen. I det här området bor två tredjedelar av jordens befolkning. Det är också här vi finner 9 av 10 personer som aldrig hört talas om Jesus en enda gång, säger Eugene. Det handlar om miljarder. Men trots det tror han att vi kan fullborda missionsbefallningen i vår generation.

– Jag tror att vi kan göra det under vår livstid. Nu är tiden inne för fiendens portar att falla! När Eugene säger de orden hörs ett hejarop över hela lokalen.

– Jesus säger till lärjungarna att evangeliet ska predikas för alla folk och sedan ska slutet komma. Om vi vill se Jesus komma tillbaka så har han sagt
hur vi ska göra. Vi behöver ta till oss meningen ”tills Jesu kärlek nått alla folk”, säger Eugene. Ljus i Östers slogan och hjärta lyser på skärmen bakom honom.

Vad är det som behövs? Enligt Eugene finns redan resurserna i kristenheten som krävs för att nå alla folk. Men av 10 000 kr går endast 2 kr till mission bland de onådda. Och endast 0,005 procent av alla anställda i den kristna sfären verkar där flest onådda finns. Vi har mer än 9000 gånger med mankraft i församlingarna för att fullborda den stora missionsbefallningen imorgon.

När Eugene berättar att det är större risk att man blir dödad av en flodhäst än att man blir missionär bland onådda folk, skrattar vi allihop. Det blir så galet. Det är jobbigt att höra, samtidigt som det plötsligt känns så genomförbart. Om vi tänker nytt med vart vi går, vart vi sänder, och var vi stöttar kan vi göra det. Vi kan nå alla folk!

– Jag kan se att Jesus talar till oss i dagens kyrka och säger: Det här är allt ni behöver för att jag ska komma tillbaka. Om du älskar mig, så kommer du älska andra, och om du älskar andra kommer du gråta när de gråter, du kommer lida när de lider. Smärtan som folken mellan Kina och Jerusalem känner, kommer att vara vår smärta som kyrka. Och vi kan nå dem, om vi bara har tro som ett senapskorn, avslutar Eugene.

Jag var nog inte den enda som slutade tänka ”vad kan vi göra?” och började tänka ”vad kan JAG göra?” Låt det bli också din bön – Gud, använd mig! Sänd mig! ”Därför säger den helige Ande: Idag om ni hör Hans röst, förhärda inte era hjärtan.” Heb 3:7-8

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Från utkastad till utsänd

Från utkastad till utsänd

Sommarjobbare till konferenser

Sommarjobbare till konferenser

Direktor

Direktor