november 1

Viktor vittnar om mirakler och Guds godhet

Blogg

0  comments

Ljus i Öster ger stöd till flera missionärer i Uzbekistan som är ett muslimskt land med få kristna. Våra nationella medarbetare berättar att det finns omkring 2 200 moskéer i landet, jämfört med 112 kristna församlingar.

När Ljus i Öster besökte Uzbekistan tidigare i år fick vi följa med dem till en underjordisk församling i ett bergsområde där vi träffade några nationella missionärer med olika uppgifter. Vi blev bjudna på grönt te, frukt och nötter och vi fick samtala med män och kvinnor som sprider evangeliet på landsbygden i små bergsbyar.

En av dem är Viktor. Han är gift, har nio barn och jobbar som pastorsassistent. Han hjälper utsatta människor i sin hemby, de som behöver stöd för att komma ur drogberoende, de hemlösa, de som är glömda av alla och har inga släktingar.

– De kommer till vår kyrka för att få hjälp och vi ger dem kläder, medicin, blöjor till barnen, sjukhushjälp och så vidare. Vi finns för de mest utsatta på landsbygden, de som är helt övergivna och har ingen annan, säger Viktor.

När de skulle bygga ett extra rum för att rymma alla som vill komma till gudstjänsterna, kom det en muslimsk ledare för att ta reda på varför kyrkan tar emot så många hemlösa. Det blev långa diskussioner och Viktor fick agera som tolk från uzbekiska till ryska, eftersom denne ledare endast pratade ryska. Efter ett tag blev han intresserad av kristendomen och uppskattade de intellektuella diskussionerna. Nu har han bett om en Bibel av Viktor. Viktor själv är uppvuxen i kyrkan, redan som ettåring kröp han under kyrkbänkarna när hans mamma var på gudstjänst. Han fick tillfälle att prova på ett predika för första gången under en ungdomssamling och förberedde sig genom att lyssna på de äldres berättelser om Gud.

– Jag har alltid tyckt om att lyssna på berättelser om vilka mirakler Gud har gjort i människors liv. Min mormor delade med sig av sina historier och jag blev mer och mer övertygad om att jag kan leva ett underbart liv med Gud. Jag fick höra om hur blinda fick sin syn tillbaka och andra övernaturliga helanden och var helt tagen av det, berättar Viktor.

Han har också själv varit med om hur Gud har gripit in på ett övernaturligt sätt och berättar om en treårig flicka som plågades hårt av rädsla och panikattacker under natten. Ingen kunde hjälpa henne och när det visade sig att inte ens muslimska religiösa ledare kunde göra något, gick han till flickans familj och sa att Jesus kan hjälpa henne. Alla tittade frågande på honom och undrade varför han kommit till deras hem, eftersom det var ingen som kunde hjälpa flickan. Men Viktor hade fått en uppenbarelse om att dörren till helande är öppen och att Gud vill sätta henne fri. Han sa till familjen:

– Om ni är redo att ta emot evangeliet om Jesus och be, då kommer Han att hjälpa flickan. Senare fick han höra att barnet blivit befriat från sina plågor och en stor glädje kom över hemmet.

– Gud påminner mig hela tiden att behålla hoppet. Han har aldrig övergivit mig och det omöjliga har blivit möjligt, avslutar Viktor.

Namnet är ändrat av säkerhetsskäl.

DELA GÄRNA ARTIKELN I SOCIALA MEDIER!

0 shares

Läs de senaste blogginläggen

Gud – en kärleksfull pappa

Gud – en kärleksfull pappa

Bibeln – världens mest klassiska bok

Bibeln – världens mest klassiska bok

Nu förstår jag att jag är värdefull

Nu förstår jag att jag är värdefull